Home verlopen artikels Te beleven in Historisch Centrum

Te beleven in Historisch Centrum

Onze buurtbewoners zoeken mooie momenten om hun samen-zijn te beleven. In deze webpagina vind je buurtactiviteiten terug. Voor hartje stadcentrum vind je dat onder de naam KoekenHartje, voor het Schipperskwartier via de bewonersvereniging van het Schipperskwartier en het lokale ontmoetingscentrum Het Stadsmagazijn.

KoekenHartje, hartje stad

  •  NIEUW ! 27 februari 2024 organiseert Museum Vleeshuis een infomoment voor de buurt. Verder kan je vanaf 29 februari in een kleine focusexpo ‘Zes eeuwen Vleeshuis, een muzikale reis’ niet alleen kennismaken met het rijke verleden van het Vleeshuis maar ook met de restauratie- en toekomstplannen.
  • 8 maart 2024, Mijn Levenseinde 2.0, infosessie wilsverklaringen en Belgische wetgeving rondom het levenseinde door arts en apotheker. Org.: Apotheker D. Van De Looverbosch, Apotheek Grote Markt, 14u00-15u30. (aanmelden verplicht: antwerpen@apotheekcortebeeck.be)

Schipperskwartier, bewonersvereniging

  • 21 jan 2024, Nieuwjaarsdrink Schipperskwartier, gratis, Houten Brug, 12u00-17u00.
    De wereldberoemde bakharing met ajuinsaus (4€): op voorhand te bestellen.
    (bij Sonia in krantenwinkel of via schipperskwartier@proximus.be)

Het Stadsmagazijn, ontmoetingscentrum

  • NIEUW! 26 jan 2024, Foyerconcert Croque Musique, Danny Dupont, alias Eddy Waltzer, smijt zich in melancholische nummers over valse hoop en verloren dromen. Kom op tijd want de activiteiten van Het Stadsmagazijn trekken nu ook bezoekers uit meer wijken!! https://www.stadsmagazijn.be/dannydupont

Het Stadsmagazijn, Keistraat 5/7, 2000 Antwerpen, 12u00, gratis.