Home Mens & maatschappij Carrefour Market Groenplaats blijft je dienen!

Carrefour Market Groenplaats blijft je dienen!

de heer Hammadi, zaakvoerder Carrefour Market Groenplaats

Wil je dit artikel lezen?

Registreer en lees dit artikel gratis.
Bovendien ontvang je Bij de Hand maandelijks in je mailbox!
Bent u reeds eerder geregistreerd via de oude website dan volstaat het om hier uw gegevens te bevestigen. Wanneer u onze cookies aanvaardt zal u niet steeds opnieuw moeten inloggen. Wilt u de artikels lezen via een andere browser of ander device, dan zal u ook daar uw gegevens dienen te bevestigen. Geen zorgen, u zal geen dubbele mails ontvangen en kan zich steeds uitschrijven voor de nieuwsbrief zonder verlies van uw account op de website.

Heel wat  buren maken zich zorgen na het vertrek van enkele grote retailers uit het Grand Bazar Antwerp shopping center. Er werden opknapwerken aan de Groenplaats aangekondigd, eerst voor dit jaar en nu voor “in de loop van” 2025. Ook is de planning van de noodzakelijke werken van De Lijn richting Linkeroever een extra zorg. Een gebrekkige coördinatie tussen deze twee grote werven kan immers het economisch leven rond de Groenplaats kelderen.

Daarnaast plannen de eigenaars van het shopping complex een volledige opfrisbeurt. De plannen hiervoor liggen nog niet vast maar de handelsfunctie blijft ook in de toekomst belangrijk. De handelszaken in het Grand Bazar Antwerp shopping center krijgen de kans om nu reeds een nieuw contract af te sluiten dat ingaat vanaf het einde van hun huidige handelshuur. Hierbij kunnen ze, indien hen dat goed uitkomt, ook een andere plaats in het shopping center ambiëren. 

Om naar de toekomst van onze levensmiddelenaankopen te peilen, praatten we met Hafid Hammadi, zaakvoerder van de Carrefour Market Groenplaats. “Het grote aanbod in onze zelfbedieningswinkel, het vriendelijke personeel en de centrale ligging maken onze winkel tot een belangrijke speler voor vele buurtbewoners. In de stad haalt men vaker boodschappen op en in kleinere aankopen, vermits de verkeersluwe omgeving het moeilijk maakt grote volumes rond te sleuren. De ligging van onze winkel is dus een heel belangrijke drijfveer voor de omwonenden in het historisch centrum”, verklaart de heer Hammadi. “Laat het heel duidelijk zijn: onze stadswinkel blijft haar talrijke klanten ook in de toekomst dienen. Het huidige huurcontract loopt tot 2026 en werd ook voor de toekomst ondertussen reeds vastgelegd. We willen op deze site de meer dan drieduizend aankopen per dag verder bestendigen. Als een volledig geïntegreerde winkel in de Carrefour structuur doen we dat door grote inzet te bieden naar klanten toe. De dienstbaarheid van ons personeel, en dat geldt evenzeer voor mij als zaakvoerder, willen we hoog houden. Communicatie met de klant is essentieel. En dat mag ook in het Antwerps!”.

Voor het aanbod aan levensmiddelen in het centrum van Antwerpen is dit goed nieuws. De bereikbaarheid van deze supermarkt via de roltrappen van De Lijn op de Groenplaats is verre van ideaal te noemen. Maar de bereikbaarheid via de ingangen van het shopping center worden door de zaakvoerder van deze Carrefour winkel als een havik in de gaten gehouden. De roltrappen en de lift worden daarom daar steeds zo snel mogelijk hersteld bij een panne, maar vooral: ze worden goed onderhouden!