Home verlopen artikels Te beleven in onze wijk

Te beleven in onze wijk

Hier lees je de activiteiten voor deze lente 2024 waar buren welkom zijn en elkaar ontmoeten!

Voor Centrum Stad vind je voorstellen van de buurtwerking KoekenHartje, voor het Schipperskwartier nieuws van haar buurtvereniging en Het Stadsmagazijn uit onze wijk heeft ook veel leuks..

KoekenHartje, buurtwerking hartje stad

  • Voor snelle beslissers: nog enkele plaatsen op vrij. 8 maart 2024 (VOLZET), 14u00-15u30.
    Mijn Levenseinde 2.0: infosessie wilsverklaringen en Belgische wetgeving rondom het levenseinde door arts en apotheker. Org.: Apotheker D. Van De Looverbosch, Apotheek Grote Markt ism buurtwerking  KoekenHartje, die nadien een drankje aanbiedt aan deelnemers. (aanmelden verplicht: antwerpen@apotheekcortebeeck.be)

  • Geleid bezoek in het kleinste museum van hedendaagse kunst in Antwerpen (VOLZET), do. 18 april in de voormiddag: maak kans om mee te gaan door je persoonlijk aan te melden voor één van de twee data via koekenhartje@gmail.com voor eind maart 2024. Meer dan honderd hedendaagse Belgische kunstenaars exposeren hun werk in de gangen van een gebouw van de Universiteit Antwerpen. Geert Lernout, voorzitter van de commissie Kunst op de Campus, zal een kleine groep van onze lezers op een begeleid bezoek vergasten. Slechts 15 individuele lezers kunnen mee op elk geleid bezoek, zij krijgen begin april bericht. Geen nieuws ontvangen? Niet getreurd: KoekenHartje blijft verder leuk aanbod voor lezers van Bij de Hand insturen.

Bewonersvereniging van het Schipperskwartier

Wandelrally van het Schipperskwartier, vanaf  2 mei zijn de boekjes te koop in de Klapkrant, Klapdorp 15! Antwoordbladen ten laatste inleveren op 5 september. Uitslag tijdens de Klapmarkt op 11 september. Winnaars worden per mail bericht.

Het Stadsmagazijn, ontmoetingscentrum

Koninklijk Conservatorium Antwerpen: gratis maar verplichte aanmelding op de aangeduide e mail:

Inschrijven: https://www.stadsmagazijn.be/artisticvendingmachine