Home Mens & maatschappij TUTTI PASSI, meer dan passie?

TUTTI PASSI, meer dan passie?

Uitleg vragen is er welkom ;-)

Wil je dit artikel lezen?

Registreer en lees dit artikel gratis.
Bovendien ontvang je Bij de Hand maandelijks in je mailbox!
Bent u reeds eerder geregistreerd via de oude website dan volstaat het om hier uw gegevens te bevestigen. Wanneer u onze cookies aanvaardt zal u niet steeds opnieuw moeten inloggen. Wilt u de artikels lezen via een andere browser of ander device, dan zal u ook daar uw gegevens dienen te bevestigen. Geen zorgen, u zal geen dubbele mails ontvangen en kan zich steeds uitschrijven voor de nieuwsbrief zonder verlies van uw account op de website.

Op een koude winterdag begeven we ons naar een winkel in de Hoogstraat met de intrigerende naam “Tutti Passi”, in de hoop daar warmte te vinden. We krijgen er antwoord op onze vele vragen van Malu, 1 van de 2 ‘sensuologen’ die advies verstrekken in de winkel.

Kun je iets vertellen over de geschiedenis van de winkel?

In 2004 startte deze unieke winkel in Gent, daarna die in Antwerpen. De winkel is gegroeid vanuit het concept van de demo-avonden thuis bij mensen. We merkten dat er nood was om meer persoonlijke aandacht te kunnen geven aan mensen.

Vanwaar komt de naam Tutti Passi?

In de naam “Tutti Passi” hoor je het woord “passie”.  Het draait hier niet alleen om passie. De Italiaanse naam “Tutti Passi” verwijst naar de “vele paden” die naar genot kunnen leiden.

Tutti Passi wil mensen helpen om op een vrouw- en manvriendelijke manier dit genot te bereiken, zowel lichamelijk als geestelijk.

Zo te zien verkopen jullie hier ook lingerie en kleding.

Inderdaad, in een aparte ruimte beneden kan je rustig lingerie zoeken en passen, maar ook gewone draagbare kleren. Het idee is dat mensen zo tijd kunnen maken voor zichzelf.

Wij profileren ons als een vrouwvriendelijke en laagdrempelige winkel, maar dat betekent niet dat we ons alleen maar richten tot vrouwen.  Ook mannen en mensen die graag mannenkleren dragen zijn hier op een veilige plek, waar ze dingen kunnen vinden van een goede en zachte kwaliteit. We bieden niet alleen sexy kleren aan, maar ook dingen die comfortabel zitten.

Is er een aanbod beschikbaar dat niet specifiek gender gericht is?

Zeker, veel is hier mogelijk. We hebben onder andere Kerstsetjes waarmee mensen zich bv. als rendier kunnen verkleden. Je kan ook harnassen aanpassen, en een aantal outfits zijn zonder cup, zodat iedereen ze kan dragen, ook mannen die graag vrouwenkledij dragen.

Het gaat erom dat iedereen op een individuele manier zichzelf moet kunnen uiten en zichzelf moet kunnen vinden. In “Tutti Passi” kunnen mensen niet alleen voor erotiek terecht maar ook voor intimiteit, welzijn. We kijken immers naar de gehele beleving van sensualiteit en het zich goed voelen.

Je kan zowel als koppel maar ook als individu binnenkomen. Heb je soms vragen, dan is het fijn dat hier mensen met bekwame kennis je kunnen helpen.

Wie kunnen jullie zoal helpen met jullie advies?

Bijvoorbeeld mensen die, om welke reden dan ook, moeite hebben met intimiteit omdat ze bv. aan vaginisme lijden, of na een chemobehandeling hun libido zien zakken, of  lichamelijke problemen hebben, of ouder worden.

We hebben daar opleidingen over gekregen, we noemen ons ‘sensuologen’ omdat we niet alleen verkopen, we geven ook kennis mee. Ook psychologisch inzicht is een vereiste voor ons want mensen moeten zich aanvaard genoeg voelen om te durven zeggen wat er aan de hand is.

Wat raad je mensen aan die een deel van hun libido verloren zijn? Kan je hen helpen dit  terug te vinden?

Bepaalde lustgevoelens kunnen inderdaad opnieuw getriggerd worden. Hulpmiddelen die op een andere manier werken dan de klassieke vibratie kunnen hierbij nuttig zijn omdat vaak na chemotherapie of na de menopauze de opwinding niet meer op dezelfde manier tot stand komt. Bijvoorbeeld de “Jouvance”, een speeltje dat met luchtdruk werkt, is in deze context ons paradepaardje. Via een combinatie van zuigen en blazen en trillingen overstijgt de “Jouvance” de klassieke manier van stimuleren. En dat werkt vaak wel. Ook mannen die prostaatproblemen hebben, kunnen we helpen.

Daarnaast is er ook een breder gamma producten beschikbaar om tot opwinding te komen. Zo zijn er massage-oliën, die de erotische gevoeligheid van de huid stimuleren, of massagekaarsen, waarbij je geur ook kunt inzetten. Zo zijn er ook producten die bv. met koelende munt worden verrijkt en die je zowel in de douche of in bad kan gebruiken, of in een crème, om een tintelend effect te verwekken. Er zijn veel manieren waarop je zowel het lichaam als de geest opnieuw kan prikkelen, en dat kan leuk zijn met een partner, maar ook voor gebruik alleen.

Wat is het meest verkochte product in de winkel?

Dat is natuurlijk de “Fontaine de Jouvence” (bron van eeuwige jeugd!), de vibrator die met luchtdruk stimuleert en zo over-stimulatie vermijdt. Ook onze konijntjes, kleine vibrators die eruitzien als een konijntje met trillende oortjes, doen het heel goed.

Vaak kunnen we ook probleemoplossende voorwerpen aanreiken. Zo hebben we massage-wanden die  geschikt zijn voor mensen met spierproblemen, artitritis of fibromyalgie (NVDR: het lijkt op een rubberen microfoon, met een drukpunt dat een uitstralend effect heeft en zo onder de spieren door gaat).