Home Mens & maatschappij Van Antwerpse Bollekes en hondjes en katjes

Van Antwerpse Bollekes en hondjes en katjes

foto https://www.dierengezondheidscentrum.info/vuurwerkangst/

Tijdens de Bollekesfeesten zomer 2023 brachten de super luide beats die uit de boxen knalden de huisdieren in de buurt danig van de wijs. Dit was niet langer hét Bollekesfeest voor de Antwerpenaren, maar een Tomorrowland.2 versie waar grote aantallen bezoekers het enig criteria blijken te zijn. Een gesprek met vrienden en buren zat er voor niemand in. Voor het eerst stelde men in de buurtapotheek aan de Grote Markt een toeloop van honden- en poezeneigenaars vast. De baasjes kwamen bezorgd langs voor hulp, want hun geliefde viervoetige troetels waren helemaal van slag. Tot vijf keer meer (!) rustgevende diergeneesmiddelen gingen over de toonbank, en dat is vergelijkbaar met wat uitgereikt wordt bij het vuurwerk op Oudejaar, waarvan breed bekend is dat huisdieren er tilt van slaan!

Wat slecht is voor dier, zal ook de mens geen deugd doen. De stad zou er goed aan doen om bij volgende massa evenementen geluidscontrole te voorzien en de geluidsdruk op een vroeger tijdstip te doen stoppen.

Feit is, dat de uitbundige viering van het gerstenat door brouwerijen aan de stad aangeboden in 2023 nog nooit zo veel geluidshinder veroorzaakte.

Een programmatie met kansen voor onze lokale talenten en een groter aanbod van gastronomische en ecologische specialiteiten in de gemeenschappelijke ruimte kunnen het event waardevol laten bijdragen aan het imago van onze stad.

Kwantiteit is immers niet het zelfde als kwaliteit. Of nog “less is more”…