Home verlopen artikels Ook bij uw buurtapotheek vind je bescherming tegen Covid-19

Ook bij uw buurtapotheek vind je bescherming tegen Covid-19

Vaccinatie in uw buurtapotheek

Wil je dit artikel lezen?

Registreer en lees dit artikel gratis.
Bovendien ontvang je Bij de Hand maandelijks in je mailbox!
Bent u reeds eerder geregistreerd via de oude website dan volstaat het om hier uw gegevens te bevestigen. Wanneer u onze cookies aanvaardt zal u niet steeds opnieuw moeten inloggen. Wilt u de artikels lezen via een andere browser of ander device, dan zal u ook daar uw gegevens dienen te bevestigen. Geen zorgen, u zal geen dubbele mails ontvangen en kan zich steeds uitschrijven voor de nieuwsbrief zonder verlies van uw account op de website.

Niet alleen mondmaskers, handgel en zelftests kan je bij de apotheker halen om je te beschermen tegen Covid-19 of verspreiding ervan tegen te gaan maar recent kan je zelfs in je buurtapotheek je “booster”-prik laten zetten. Zoals bekend, neemt de werking van de eerdere vaccinaties op ons immuunsysteem af en is een hernieuwde bescherming voor deze winter zeer aangewezen. Het vaccin dat nu wordt gezet is bovendien aangepast aan Omicron en biedt betere bescherming tegen de nieuwere varianten die nu in omloop zijn.

Nu de grote vaccinatiecentra na de herfstcampagne van dit najaar worden afgebouwd, zijn je huisarts en jouw apotheker in je buurt ingeschakeld om te vaccineren tegen Covid-19.  Dus geen verre verplaatsingen naar vaccinatiecentra meer, integendeel, je kan je nu vlakbij huis laten vaccineren in je vertrouwde zorgomgeving.

Deze boostervaccinatie wordt volledig vergoed door de ziekenfondsen. De buurtapotheker mag vaccineren vanaf 12 jaar. De apothekers die deze prik aanbieden na afspraak zijn hiervoor speciaal opgeleid. Je kan ze vinden op www.apotheek.be

Opgelet: hoewel een vaccinprik om griep te voorkomen gelijkaardige handelingen vereist, is tot op heden alleen de huisarts bevoegd om het griepvaccin, die je eerst in de apotheek ophaalt, te zetten.