Home verlopen artikels KLAPband en de Ramblas, het Buurtfestival van Klapdorp

KLAPband en de Ramblas, het Buurtfestival van Klapdorp

Wil je dit artikel lezen?

Registreer en lees dit artikel gratis.
Bovendien ontvang je Bij de Hand maandelijks in je mailbox!
Bent u reeds eerder geregistreerd via de oude website dan volstaat het om hier uw gegevens te bevestigen. Wanneer u onze cookies aanvaardt zal u niet steeds opnieuw moeten inloggen. Wilt u de artikels lezen via een andere browser of ander device, dan zal u ook daar uw gegevens dienen te bevestigen. Geen zorgen, u zal geen dubbele mails ontvangen en kan zich steeds uitschrijven voor de nieuwsbrief zonder verlies van uw account op de website.

Op 21 juli 2022 kregen de buurtbewoners van Klapdorp op de Houten Brug een voorsmaakje van de Ramblas, het buurtfestival dat plaats zal vinden op 3 en 4 september. Op de burendag van het Schipperskwartier gaf de swingband KLAPband er met veel enthousiasme een demonstratie van hun muzikale kunnen.

KLAPband startte als vriendengroep van (ex)studenten aan Universiteiten en Hogescholen uit Antwerpen (zowel UA als KUL). Ze hebben elkaar allemaal leren kennen in de Antwerpse Studentenharmonie. Hun allereerste publieke concert dateert van september vorig jaar op de Ramblas 2021 in Klapdorp! Het verklaart meteen de naamkeuze van de band. Ondertussen groeide KLAPband verder uit tot een jonge en enthousiaste swingband uit Antwerpen.  KLAPband brengt bekende nummers maar bewerkt ze met eigen arrangementen afgestemd op hun bezetting en instrumenten.

De groep bestaat uit een negental muzikanten, Mees van Kampen (trompet) is de toevallige spreekbuis van de formatie. De band heeft immers nog geen vast benoemde bandleider. Jeroen (klarinet) en Helena (bariton-sax) zijn locals van Klapdorp. Nele (basgitaar), Kimberly (alt-sax), Lien (dwarsfluit), Brent (drums), Pieter-Jan (trombone) en Sam (dwarsfluit) vervolledigen de swingende bende.

De leden van de band werken allen fulltime en repeteren hard in hun vrije tijd. Het buurtfeestje op onze nationale feestdag werd in elk geval door de band met veel brio vergast op meeslepende en leuke muziek. Een aanrader dus voor de komende Ramblas 2022!

https://www.facebook.com/RamblasAntwerpen/

https://www.facebook.com/KLAPbandAntwerp/?ref=py_c