Home verlopen artikels TE NOTEREN IN HISTORISCH CENTRUM

TE NOTEREN IN HISTORISCH CENTRUM

Wil je dit artikel lezen?

Registreer en lees dit artikel gratis.
Bovendien ontvang je Bij de Hand maandelijks in je mailbox!
Bent u reeds eerder geregistreerd via de oude website dan volstaat het om hier uw gegevens te bevestigen. Wanneer u onze cookies aanvaardt zal u niet steeds opnieuw moeten inloggen. Wilt u de artikels lezen via een andere browser of ander device, dan zal u ook daar uw gegevens dienen te bevestigen. Geen zorgen, u zal geen dubbele mails ontvangen en kan zich steeds uitschrijven voor de nieuwsbrief zonder verlies van uw account op de website.

Onze aanmoediging voor het nemen van jouw beslissingen rondom je levenseinde kan enkele van onze lezers behulpzaam zijn. Hoe veraf dit einde ook mag liggen naar jouw mening, er is voldoening te vinden in het verantwoordelijk zijn en de beslissingen te treffen. Uw wijkkrant biedt jou in samenwerking met buurtapotheek Grote Markt op 8 november een interactieve ontmoeting met een Leif-arts om je hierbij te helpen. Gezien de te grote belangstelling zal een tweede datum in het begin 2024 worden gepland. Meld je aan met een mailtje naar koekenhartje at gmail.com en we informeren jou zodra bepaald is waar en wanneer de volgende sessie doorgaat!

We staan nu bij de aanloop naar het winterseizoen en begeven ons opnieuw volop in volle trams, treinen en klassen. Weinig verluchte ruimtes en veel mensen om je heen, we weten dat deze factoren in de winter winterkwalen vrije loop geeft. Zo ver weg is de informatie rondom griep-, Corona- en andere virale infecties dus niet en we blijven op ons hoede!

Vanaf 1 september 2023 treedt een nieuwe beoordeling van de volksgezondheid in werking. Deze wordt nu gelinkt aan vaststellingen van griepachtige klachten en van het aantal ziekenhuisopnames van minstens 24 uur voor ernstige klachten van acute luchtwegeninfectie. Corona cijfers worden dus niet langer apart opgevolgd.

Het winterseizoen belaagt onze immuniteitskracht. Een goede suppletie van mineralen en vitaminen kan hierbij helpen. Na de kwakkelzomer, eerst te warm, dan te nat, dan weer te warm, hebben we wellicht te weinig Vit D aangemaakt en dat blijft zeker in onze contreien nog steeds een aanrader!

Wie wenst te ontdekken welke de signalen over ademhalingsinfecties er worden gegeven vanuit de zorgvoorziening kan de wekelijkse rapporten raadplegen op de website Sciensano.be (zoekterm: respi).

Voor een Corona booster neem je best heel snel een afspraak ofwel bij de arts of bij de wijkapotheek. Er zijn geen oproepen door de overheid voorzien dus neem je nu zelf hiervoor actie. Een Corona vaccinatie gebeurt immers op afspraak omdat er per vaccindosis steeds een bepaald aantal mensen aanwezig moeten zijn. Vergeet dus niet je afspraak vast te leggen bij je arts of buurtapotheek. De apotheek die de Corona vaccinatie aanbiedt kan je vinden via https://www.apotheek.be/PharmacySearch?Query=&serviceFilter=COVIDVACCIN

Griepvaccin wordt best pas vanaf de tweede helft oktober ingepland. Deze vaccin wordt door de huisarts en nu eveneens door de opgeleide buurtapotheker gezet, net zoals het Corona vaccin. Een ontlasting van de dokterskabinetten is hierdoor mogelijk.

8 november VOLZET : laat je gegevens achter op koekenhartje at gmail.com voor volgende sessie!

INTERACTIEVE ONTMOETING MET LEIF-ARTS   (Levens  Einde Informatie Forum)

Org. KOEKENHARTJE,  bewonersvereniging Stadskern, ism Apr. D. Van de Looverbosch in de Buurtapotheek Grote Markt

15u- 16u30   Na een toelichting rond wetgeving krijgen participanten de kans om ervaringen uit te wisselen. Inschrijven verplicht: koekenhartje@gmail.com

Tweede infosessie in voorjaar 2024: vermits 6 nov volzet is, word je verwittigd waar en wanneer zodra dit bepaald is.