Home verlopen artikels Darts bij Molly’s Irish Pub Antwerp

Darts bij Molly’s Irish Pub Antwerp

Iain Crawford Dart Captain

Wil je dit artikel lezen?

Registreer en lees dit artikel gratis.
Bovendien ontvang je Bij de Hand maandelijks in je mailbox!
Bent u reeds eerder geregistreerd via de oude website dan volstaat het om hier uw gegevens te bevestigen. Wanneer u onze cookies aanvaardt zal u niet steeds opnieuw moeten inloggen. Wilt u de artikels lezen via een andere browser of ander device, dan zal u ook daar uw gegevens dienen te bevestigen. Geen zorgen, u zal geen dubbele mails ontvangen en kan zich steeds uitschrijven voor de nieuwsbrief zonder verlies van uw account op de website.

In een klein straatje, de Jezuïetenrui, vind je de oudste Irish pub van Antwerpen, Molly’s Irish Pub. Audrey Mc Donnell verklaart dat zij wellicht de kleinste pub zijn maar toch het grootste hart hebben. Deze pub staat bekend bij liefhebbers van het Ierse gerstenat, steengoede muziek en sportieve interacties. Vooral rugby, darts en voetbal zijn er gespreksonderwerp.

De Captain van de Darts ploeg van Molly’s Irish Pub is Iain Crawford. De darts liefhebbers die lid zijn van de café ploeg Molly’s Bulls treffen elkaar in een zaaltje boven het café voor de praktijk en oefeningen die nodig zijn om zich te handhaven in de amateur liga waarin zij uitkomen. Met de recente evolutie in de Covid pandemie is de hervatting van deze oefensessies weer in zicht. Iain toont ons de collectie ‘darts’ die bij hem in bewaring worden gegeven door de spelers van de pub tussen de oefensessies door.

Het profiel van de dart speler is eerder jong in jaren. Deze sport vraagt een goede hand-oog coördinatie.  De ‘countdown’ van het dart spel begint aan 501 en met welgemikte worpen dient de speler de puntendaling tot zero in te zetten. Dit vraagt heel wat behendigheid, immers de rood-groene cirkels op het dartsbord verschaffen slimme rekenaars snel een voordeel. De middelste ring telt de aangegeven cijfers drie maal, de buitenste ring verdubbelt ze. Zo is niet alleen een vast hand maar evenzeer een rekenknobbel mét trefzekerheid een vereiste om het tot kampioen te brengen. Het Belgisch Kampioenschap Darts zal dit jaar in Mei in Turnhout worden georganiseerd door BeDarts of de Belgische Dartsbond. De Antwerpse dart toppers Dimitri Van den Bergh (dancing Dimi) en Kim Huybrechts zullen ongetwijfeld op onze steun kunnen rekenen!