Home Cultuur Voor wie van ons erfgoed houdt

Voor wie van ons erfgoed houdt

Wil je dit artikel lezen?

Registreer en lees dit artikel gratis.
Bovendien ontvang je Bij de Hand maandelijks in je mailbox!
Bent u reeds eerder geregistreerd via de oude website dan volstaat het om hier uw gegevens te bevestigen. Wanneer u onze cookies aanvaardt zal u niet steeds opnieuw moeten inloggen. Wilt u de artikels lezen via een andere browser of ander device, dan zal u ook daar uw gegevens dienen te bevestigen. Geen zorgen, u zal geen dubbele mails ontvangen en kan zich steeds uitschrijven voor de nieuwsbrief zonder verlies van uw account op de website.

Aan de Oude Beurs 27 heeft Herita VZW, onze Vlaamse onroerend erfgoed stichting, haar hoofdzetel. Herita VZW stimuleert het draagvlak voor ons erfgoed en bouwt expertise op inzake het verwerven, het beheer en de ontsluiting van ons erfgoed.

In de Stad Antwerpen zijn het Paleis op de Meir en de Hofkamer dé bekende toegankelijke erfgoedlocaties van onze stad die onder beheer van Herita VZW vallen.  Via lidmaatschap van Herita VZW kan je bijdragen aan het belangrijke restauratie- en conserveringswerk in Vlaanderen. Het objectief is dat deze VZW uitgroeit tot een “National Trust” organisatie voor Vlaanderen.  Dit is een wereldwijd concept waarbij de erfgoedsites die eraan deelnemen instaan voor een deel van hun inkomsten. Deze worden dan worden ingezet om het erfgoed in goede staat te behouden voor de toekomst.

Leden van de Vlaamse Herita VZW hebben gratis toegang tot alle historische plekken in Vlaanderen onder beheer van Herita VZW en ontvangen exclusieve uitnodigingen en kortingen voor events in de Herita sites. Daarnaast bieden ook de National Trusts wereldwijd aan de Herita leden toegang tot kastelen, landhuizen, tuinen en parken in het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Duitsland, Italië, enz.

Meer info op https://www.herita.be/nl/word-lid