Home Cultuur Springplank voor jouw kunst? Fameus vzw effent het pad.

Springplank voor jouw kunst? Fameus vzw effent het pad.

foto Mathias Hannes

Wil je dit artikel lezen?

Registreer en lees dit artikel gratis.
Bovendien ontvang je Bij de Hand maandelijks in je mailbox!
Bent u reeds eerder geregistreerd via de oude website dan volstaat het om hier uw gegevens te bevestigen. Wanneer u onze cookies aanvaardt zal u niet steeds opnieuw moeten inloggen. Wilt u de artikels lezen via een andere browser of ander device, dan zal u ook daar uw gegevens dienen te bevestigen. Geen zorgen, u zal geen dubbele mails ontvangen en kan zich steeds uitschrijven voor de nieuwsbrief zonder verlies van uw account op de website.

In de Zirkstraat opent een brede poort bescheiden de weg naar het hoofdkwartier van Fameus vzw en de achterliggende Zaal Zirkus en repetitieruimtes. Daar werkt de tienkoppige Fameus ploeg zich uit de naad om voor onze kunstenaars ‘toonkansen’ te realiseren en hen in het netwerk van de kunst in de vrije tijd in Antwerpen te introduceren.

Tetty Kayembe, verantwoordelijk voor projecten en communicatie, lacht ons hartelijk toe en licht ons graag in over de ruime werking van Fameus. Fameus werd in het leven geroepen om de drempel tot het kunst beoefenen in de Stad Antwerpen te verlagen.

In alle leeftijdscategorieën en voor alle kunstvormen kan je als creatieve mens voor een eerste stap richting podium of expositie bij Fameus terecht. Amateurkunstenaars worden gestimuleerd via het uitgebreide netwerk dat hen via Fameus bereikt. Dans, zang, mode, woord, film, en cross-over kunstvormen, kortom overal waar passie is, kan Fameus je een duwtje in de rug geven!

Met het project ‘GAST’ biedt Fameus artiesten ook gastvrijheid aan via residenties of zoekt een match met geschikte locaties in de stad.

‘Antwerpse Parels’, een samenwerking tussen Fameus en District Antwerpen, brengt nieuw lokaal talent op diverse podia in onze stad. Deze podiumkunstenaars staan garant voor innovatieve  optredens dit voorjaar 2022, hier dus onze tip: google maar op ‘Antwerpse Parels’.

Op 5 en 6 Mei 2022 organiseert Fameus een bruisend festival voor hun 10 jarig bestaan. Alvast de moeite dit te noteren en nader kennis te gaan maken daar in de Zirkstraat!

Niet-professionele artiesten kunnen dus best snel de website www.fameus.be erop naslaan want de projecten die deze VZW ter wereld brengt stapelen zich razend snel op.