Home Fier van hier Origineel shoppen in onze stadskern: de Westernshop

Origineel shoppen in onze stadskern: de Westernshop

Voor zowel bewoners als toeristen vormen de originele winkels in ons historisch centrum een bijzondere attractiepool. Ze geven de stadskern een eigen karakter, een markante specificiteit. Voor bewoners vormen ze door hun herkenbaarheid een essentieel deel van het stadsbeeld, ze geven een gevoel van thuiskomen. Aan bezoekers bieden ze een interessant onderscheid met hun stad van herkomst, want de internationale winkelketens hebben ze thuis ook.

Westernshop in de Hoogstraat

Wil je dit artikel lezen?

Registreer en lees dit artikel gratis.
Bovendien ontvang je Bij de Hand maandelijks in je mailbox!
Bent u reeds eerder geregistreerd via de oude website dan volstaat het om hier uw gegevens te bevestigen. Wanneer u onze cookies aanvaardt zal u niet steeds opnieuw moeten inloggen. Wilt u de artikels lezen via een andere browser of ander device, dan zal u ook daar uw gegevens dienen te bevestigen. Geen zorgen, u zal geen dubbele mails ontvangen en kan zich steeds uitschrijven voor de nieuwsbrief zonder verlies van uw account op de website.

De Westernshop is volop Wild West!

Een bijzondere winkel is de Westernshop in de Hoogstraat. Uitbater Christian Van Praet is het volmondig eens met het voorgaande. “Ook ik ben vroeger in zo’n filiaal van een keten actief geweest,” geeft hij toe. “Maar ik had er al snel mijn buik van vol. Je bouwt er niet makkelijk relaties op met klanten, het is allemaal zo onpersoonlijk. En dus vond ik, West-Vlaming zijnde, meer mijn ding in een speciaalzaak in Oostende. Om persoonlijke redenen liet ik dat in 1997 achter me, en startte deze zaak op in de Hoogstraat.”

“Ik kwam hier in de stadskern een beetje thuis,” zo lacht Christian, “want enkele winkeluitbaters in de straat zijn ook afkomstig van West-Vlaanderen. Ons assortiment in de winkel bestaat uit hoeden, hemden, vesten en boots gelieerd aan het wilde westen. Maar we verkopen ook hoeden, die geen link hebben met de cowboy-scene. We hebben een vast cliënteel, dat zich situeert hier in de eigen stad, maar ook in Wallonië, Luxemburg, Duitsland. En dan zijn er natuurlijk ook de toeristen, vooral Nederlanders. Je zou kunnen zeggen, zonder Hollanders geen Antwerpen!”

Christian is blij met de heraanleg van de Hoogstraat. “Het wordt tijd dat al die werkzaamheden achter de rug zijn,” zucht hij evenwel. “Dat vreet aan het klantenbezoek. Ik kan niet verhelen, dat mijn zaak onder die hinder en die van het wegdekvernieuwing van de Hoogstraat geleden heeft. Ik hoop dat er nu na de werken een kentering ten goede komt”. Daar duimen ook wij voor!