Home Fier van hier Ook niet-digitaal zomers plezier beleven?

Ook niet-digitaal zomers plezier beleven?

Bordspelcafé The Playground, Hoofdkerkstraat

Wil je dit artikel lezen?

Registreer en lees dit artikel gratis.
Bovendien ontvang je Bij de Hand maandelijks in je mailbox!
Bent u reeds eerder geregistreerd via de oude website dan volstaat het om hier uw gegevens te bevestigen. Wanneer u onze cookies aanvaardt zal u niet steeds opnieuw moeten inloggen. Wilt u de artikels lezen via een andere browser of ander device, dan zal u ook daar uw gegevens dienen te bevestigen. Geen zorgen, u zal geen dubbele mails ontvangen en kan zich steeds uitschrijven voor de nieuwsbrief zonder verlies van uw account op de website.

Originele winkel in stadskern: The Playground!

Het plezier van een klassiek bordspel kan niet (helemaal) verdrongen worden door videoen PC-games. Mark van Achter oprichter en bezieler van “The Playground” kan dit alleen maar bevestigen. The Playground is geen gewone horecazaak, maar een plek waar mensen gezellig bij een lekker drankje samenkomen om een bordspel te spelen. The Playground ligt ingesloten tussen de Wolstraat en het Conscienceplein, en er heerst een gezellige, huiselijke sfeer. Het historisch pand oogt klein, maar geen nood, er kan gespeeld worden over drie verdiepingen. Grotere groepen kunnen een volledige etage afhuren, ideaal voor teambuilding en workshops.

Er zijn meer dan 400 spellen in voorraad en er is ook een webshop. Er worden klassieke, mainstream bordspellen aangeboden maar ook nieuwere binaire bordspellen zijn beschikbaar. Al dit leuks is geschikt voor kinderen van 7 tot 97 jaar! Het recept voor een goed bordspel? “Een goede balans tussen inspanning en ontspanning is van belang”, aldus Mark. “we staan onze bezoekers ook bij met woord en uitleg, zodat het ontdekken van nieuwe toffe bordspelen een échte belevenis wordt”.

Via “The Playground” worden gemakkelijk sociale contacten gelegd. Een gezelschapsspel werkt verbindend en de interactie is reëel, in tegenstelling tot de virtuele gaming-wereld.

Het is niet ongewoon dat enkelingen vlot met andere aanwezigen kunnen meespelen. Zo kunnen nieuwe inwoners van hartje stad hier met hun buren speels kennis maken.  Ook de joodse gemeenschap in Antwerpen heeft de verbindende kracht van het bordspel ontdekt en reserveert regelmatig een tafeltje waar jonge mensen, koppeltjes in spé, rustig kennis met mekaar kunnen maken.

Een voorbeeld voor ons allen!

De Banier: pop-up voor familiale ontspanning

Naast het bekende aanbod voor de Chiro jeugdwerking, biedt De Banier, gelegen aan Kipdorp 30, nu tot in het najaar hun creatieve en spelassortiment aan in een pop-up winkel in de Schrijnwerkersstraat. Dat is dus aan de Wilde Zee, langs de zijkant van de bekende zaak Désiré de Lille (die nu in de zomer een pop-up heeft aan de Suikerrui).

Gezinnen met kinderen, die naar zee op vakantie trekken, halen er nog snel enkele vellen mooi gekleurde crèpe-papier en stokjes voor het maken van papieren bloemen. Hiermee is de kroost dagenlang zoet.  De handel in papieren bloemen aan zee is een bijzonder leuke activiteit voor kinderen. Niet zelden krijgen kinderen op die manier een eerste erkenning voor handigheid bij het maken of voor slim onderhandelen bij verkoop van deze papieren bloemen.  Een uitgebreid assortiment spellen is er ook te vinden met deskundig advies. Ook het “Tie-dye” assortiment, waarmee t-shirts een nieuw kleurrijk leven krijgen, is momenteel een topper voor de jongeren.

Spelplezier is gegarandeerd. Alvast weer een aanrader in het historisch centrum!