Home Mens & maatschappij Jack’s Health Center Vzw,  Antwerpse fitness sinds 1946…

Jack’s Health Center Vzw,  Antwerpse fitness sinds 1946…

Jack Deen

Wil je dit artikel lezen?

Registreer en lees dit artikel gratis.
Bovendien ontvang je Bij de Hand maandelijks in je mailbox!
Bent u reeds eerder geregistreerd via de oude website dan volstaat het om hier uw gegevens te bevestigen. Wanneer u onze cookies aanvaardt zal u niet steeds opnieuw moeten inloggen. Wilt u de artikels lezen via een andere browser of ander device, dan zal u ook daar uw gegevens dienen te bevestigen. Geen zorgen, u zal geen dubbele mails ontvangen en kan zich steeds uitschrijven voor de nieuwsbrief zonder verlies van uw account op de website.

Jack Deen, geboren Antwerpenaar met de naam Jack Brouwers, startte de oudste fitness zaal in Antwerpen net na de tweede wereldoorlog in de buurt van de Paardenmarkt. Hij was een Europees kampioen vrije stijl worstelen en nadien nog jarenlang actief in de catch. De knappe Jack Deen heeft ook een hoofdrol in een film gehad en was een tijd actief als stuntman!

Deze eerste fitnesszaal bood de sporters gewichten en matten voor het worstelen. Machines voor fitness waren toen nog niet uitgevonden. De sportzaal van Jack verhuisde eind 70er jaren naar het eerste verdiep van de Verversrui 15. Daarna was de zaak nog even aan de Waalse Kaai te vinden maar keerde terug op dezelfde plaats in de Verversrui vanaf 1989. Nu vind je deze discrete sportzaal pal naast de huidige Villa Tinto en boven de vroegere Café d’Anvers.