Home Mens & maatschappij Waar échte klanten échte kappers maken

Waar échte klanten échte kappers maken

Wil je dit artikel lezen?

Registreer en lees dit artikel gratis.
Bovendien ontvang je Bij de Hand maandelijks in je mailbox!
Bent u reeds eerder geregistreerd via de oude website dan volstaat het om hier uw gegevens te bevestigen. Wanneer u onze cookies aanvaardt zal u niet steeds opnieuw moeten inloggen. Wilt u de artikels lezen via een andere browser of ander device, dan zal u ook daar uw gegevens dienen te bevestigen. Geen zorgen, u zal geen dubbele mails ontvangen en kan zich steeds uitschrijven voor de nieuwsbrief zonder verlies van uw account op de website.

Aan de revival van het Schipperskwartier twijfelt niemand meer nu de Academie Verbist, een sedert de jaren ’60 wijd en zijd bekende kappersschool gefocust op praktijkopleidingen, verhuisde naar het Falconplein.

“De passie voor mensen en de drive voor het vak haarverzorging staan centraal in onze privéschool,” verklaart Thomas Vermeerbergen, die samen met zijn echtgenote Nathalie Bollen de fakkel overnam van de familie Verbist in 2018. Met hun ervaring in de stiel, Nathalie stamt uit een kappersfamilie en ze baten samen enkele kapsalons uit, is de opleiding tot kapper helemaal gericht op de hedendaagse trends en skills. “Een voorbeeld is de “babylights balayage”, een heel fijne balayage met mooie kleurschakeringen.” laat Thomas mij weten.

Het opleidingsaanbod is divers en gaat van een volledige opleiding van twee jaar, tot korte opleidingen in specifieke technieken van een vijf- tot tiental dagen. Alle studenten werken dagelijks in de moderne Academie Verbist aan het Falconplein aan haarstyling en -verzorging. Voorafgaand aan de één- of tweejarige volledige opleiding doorloopt elke student een intake gesprek. Zij ‘werken’ niet sporadisch aan modellen die zij moeten meebrengen, maar ze verzorgen echte klanten op continue basis. In juni is er de jaarlijkse examenshow voor de professionele jury, waarvoor de creativiteit van de studenten wordt gestimuleerd.

Na de opleiding bij Academie Verbist hebben de studenten, dankzij zo’n 1600 praktijkuren per jaar, de kappersstiel in de vingers en vinden ze dus vlot een professionele werkplek. Ze brengen niet alleen technieken, maar ook menselijke vaardigheden, warm onthaal, een professionele houding en gebruik en kennis van topproducten mee naar de werkvloer.  

De passie voor het beroep is écht een must hier en dat voelt men wanneer men tussen de jonge dynamische studenten en docenten vertoeft tijdens een voordelige kappersbeurt. Iets wat je ook ziet op  de foto van het team op een zomers dagje naast dit artikel. www.academieverbist.be