Home Mens & maatschappij Sonia Patteet, vol inzet voor ‘haar’ Schipperskwartier

Sonia Patteet, vol inzet voor ‘haar’ Schipperskwartier

Sonia Patteet, buurtcomité Schipperskwartier

Wil je dit artikel lezen?

Registreer en lees dit artikel gratis.
Bovendien ontvang je Bij de Hand maandelijks in je mailbox!
Bent u reeds eerder geregistreerd via de oude website dan volstaat het om hier uw gegevens te bevestigen. Wanneer u onze cookies aanvaardt zal u niet steeds opnieuw moeten inloggen. Wilt u de artikels lezen via een andere browser of ander device, dan zal u ook daar uw gegevens dienen te bevestigen. Geen zorgen, u zal geen dubbele mails ontvangen en kan zich steeds uitschrijven voor de nieuwsbrief zonder verlies van uw account op de website.
  • Wat is je achtergrond?

Mijn vader en zijn vader waren handelaars en het ondernemen is mij met de paplepel ingegoten. Het leek mij dus vanzelfsprekend in 1979 een dagbladen en tijdschriftenzaak te beginnen.  Geboren en getogen in het Antwerpse, landde ik op Klapdorp 15 in het Noordelijk deel van het historisch centrum Antwerpen.

  • Welke zijn de drijfveren die jouw inzet voor de buren onderbouwen?

In mijn dagbladhandel merkte ik snel op dat ik mensen met vragen kon koppelen aan mensen die een oplossing hadden. Het leek mij evident dat een buurt aan haar bewoners veel ondersteuning en samenwerking kan bieden van zodra de mensen elkaar beter leren kennen.
Zo lag ik midden de jaren tachtig aan de grondslag van het oprichten van het buurtcomité Schipperskwartier.

  • Welk  initiatief heeft je heel veel tevredenheid opgeleverd?

In een ver verleden was de braderij tussen de Grote Markt, de Paardenmarkt en de Leien een bijzonder belangrijke evenement. Maar vanaf de economische crisis in de jaren tachtig kwam er een periode van verval in de kleinhandel, waardoor deze grote braderij verdwenen is.
Daarom nam ik het initiatief samen met Wouter Bervoets, onze penningmeester, en de wijkbewoners om een eerste rommelmarkt op Klapdorp te organiseren. Dit groeide steeds verder uit tot de huidige “Ramblas” van ’t Stad. Dit gezellig initiatief combineert nu een frisse  rommelmarkt met optredens en nodigt uit tot kuieren en verkennen van lokale bedrijven en horecazaken.

  • Wat zijn jouw talenten die je inzet bij deze projecten van de buurt?

Hulpvaardig ben ik van nature uit, maar ik kan eveneens mensenkennis en daadkracht aan de dag leggen. Dat is heel nuttig gebleken om veel tot stand te brengen voor de wijk.

Het ligt mij nauw aan het hart een warme wijk rondom mij te zien ontstaan. Je familie heb je gekregen, maar je buurt kan je helpen maken! Het geeft mij grote tevredenheid dat de buurt evolueert naar een omgeving waar je je super goed kan voelen. Elke dag zie ik hierin vooruitgang, dus wellicht kan je mij ook als optimist aanmerken met vertrouwen in de mensen!

  • Wat zou je nog dromen voor deze wijk?

Van harte wens ik dat de wijk en heel dit deel van Antwerpen nog beter bij elkaar komt! Ook kijk ik uit naar de volgende generatie die zich mee constructief wil inzetten voor het buurtcomité Schipperskwartier. Kom maar even aanmelden bij mij in mijn zaak, altijd welkom!