Home Fier van hier Mosmuur brengt de natuur in kantoor (of in huis)

Mosmuur brengt de natuur in kantoor (of in huis)

Wil je dit artikel lezen?

Registreer en lees dit artikel gratis.
Bovendien ontvang je Bij de Hand maandelijks in je mailbox!
Bent u reeds eerder geregistreerd via de oude website dan volstaat het om hier uw gegevens te bevestigen. Wanneer u onze cookies aanvaardt zal u niet steeds opnieuw moeten inloggen. Wilt u de artikels lezen via een andere browser of ander device, dan zal u ook daar uw gegevens dienen te bevestigen. Geen zorgen, u zal geen dubbele mails ontvangen en kan zich steeds uitschrijven voor de nieuwsbrief zonder verlies van uw account op de website.

Veel passanten in de Lange Koepoortstraat zijn vertrouwd met de conceptstore Nada. Dat is de afkorting van “Nature and Aquarium Design Antwerp”.  Jan Vos richtte de zaak in 2014 op. Als verankerd stadsbewoner ervaart hij een gemis aan groen in de stedelijke omgeving.  Het idee om de natuur dichterbij te brengen, was dan ook niet meer dan een evidentie voor Jan.

Om aan specifieke vragen van professionele klanten te voldoen, werd in 2016 het bedrijf ‘Mosmuur’ opgericht, een spin-off van Nada. Het bedrijf Mosmuur houdt kantoor in “The Beacon”, een business- en innovatiehub met kantoren voor bedrijven gelegen aan het Sint-Pietersvliet in het vroegere Tolhuis. Mosmuur richt zich vooral op groene kantoordecoratie, maar wil je in jouw interieur ook een groene toets dan word je natuurlijk ook geholpen.

Op alle verdiepingen van The Beacon kan je realisaties van Mosmuur zien, zoals scheidingswanden of muurdecoraties. Mosmuur installeert en onderhoudt de groene wanden van de bedrijven in het pand. De voordelen van meer groen op kantoor zijn door werkgevers en werknemers ondertussen al voldoende bekend; groen heeft een positieve invloed op de werksfeer, voorkomt stress, is geluiddempend, reguleert de luchtvochtigheid en werkt luchtzuiverend. De laatste eigenschappen wel op voorwaarde dat in de muur nog andere (levende) planten verwerkt worden.  

Een andere variant zijn de gemummificeerde of gestabiliseerde mosmuren. Voor kantoren waar een verbeterde werkomgeving gewenst is maar er weinig tijd voor onderhoud beschikbaar is, zijn deze mosmuren beter geschikt. (lees verder onder de foto)

Mosmuur staaltje naast Café Coyote

Aan het begin van de Krauwelengang, naast het bekende café Coyote aan het St-Paulusplein,  vind je ook enkele panelen als voorbeeld van een moswand gemaakt door Mosmuur. Het is daar ook dat de productie van moswanden en andere creaties met mos voor de klanten plaats vindt, kortom een 100% Belgische productie!

Spijtig genoeg kunnen moswanden niet gebruikt worden als gevelbedekking voor woningen. Potentiële regen zou de mosmuur immers op korte tijd beschadigen.  

Beschermd onder een afdak kunnen ze de weersomstandigheden dan weer wel moeiteloos doorstaan. Daar valt zeker over na te denken!