Home Fier van hier Kid Kilometervreter en Rhythm’n’Run Marathon Club!

Kid Kilometervreter en Rhythm’n’Run Marathon Club!

Kid Van Thienen aan Finish van de Marathon des Sables

Wil je dit artikel lezen?

Registreer en lees dit artikel gratis.
Bovendien ontvang je Bij de Hand maandelijks in je mailbox!
Bent u reeds eerder geregistreerd via de oude website dan volstaat het om hier uw gegevens te bevestigen. Wanneer u onze cookies aanvaardt zal u niet steeds opnieuw moeten inloggen. Wilt u de artikels lezen via een andere browser of ander device, dan zal u ook daar uw gegevens dienen te bevestigen. Geen zorgen, u zal geen dubbele mails ontvangen en kan zich steeds uitschrijven voor de nieuwsbrief zonder verlies van uw account op de website.

Antwerpenaar Kid Van Thienen staat voor sport en rock&roll.  Zo is hij bekend (onder andere) als de initiatiefnemer van de Kid’s Rhytm’n’Blues Kaffee en als organisator van de Rhytm’n’Blues Kroegentocht in het historisch centrum en het vroegere Rhythm’n’Blues Festival Antwerpen op de Grote Markt.

Zijn zin om zaken te starten en te organiseren legt Kid ook toe op zijn sport, namelijk het lopen van marathons. Ooit begon hij te lopen toen hij het roken afleerde en ondertussen groeide zijn liefhebberij in het lopen uit tot een ware passie. Hij is een grote, struise man en vindt zichzelf een voorbeeld dat toont dat eenieder in staat is om een halve marathon training aan te vatten en dan te evolueren naar marathon loper.  “Ze zeggen wellicht van mij: “hoe kan die da na?” en daar antwoord ik dan op dat het voor eenieder mogelijk is mits men een helder doel stelt en ervoor gaat!”, beweert Kid, “dat is het recept: doorbijten!”. 

Natuurlijk kent Kid wel dagen dat hij minder “goede benen” heeft, maar hij geniet werkelijk van een runner’s high wanneer hij bijvoorbeeld de trein neemt uit Antwerpen en aan de zee meerdere kilometers gaat lopen. Lopen in de Kalmthoutse heide is voor hem ook een topper. Dat lopen doet hij op zijn eigen tempo en met respect voor eigen lijf. Hij heeft geen kwetsuren door het vele lopen opgedaan ondanks de verklaring van zijn dokter dat hij knettergek was toen hij zo straf begon te lopen.  Ook oefent hij vaak op Linkeroever, dat is dan meestal een 16 à 20 km en neemt anderhalf tot twee uren in beslag.

Kid vindt het super om mensen aan het lopen zetten, hen aan te moedigen om te starten met een drietal kilometers en dan verder in het lopen te groeien.  “Het maakt je kop leeg en je vergeet even je zorgen”, vervolgt Kid zijn betoog. Als vrijwilliger en sportliefhebber zet hij zich ook stevig in voor de Sportraad van de Stad Antwerpen waarvan hij momenteel voorzitter is.

Als geboren organisator startte Kid de Rhythm’n’Run Marathon Club met (na Corona) toch nog een 70tal leden. Voor BCD, een grote reisoperator, fungeert hij als “tour leader”, waarbij hij zijn grote kennis van internationale marathons aan deelnemers van marathon-reizen ten dienste stelt. “Nee, we zijn geen training club. Prima trainingsmogelijkheden vind je zo, via internet, zoals “running friends” of “running crew”, vervolgt Kid.  “Onze Rhythm’n’Run Marathon Club met hoofdzetel aan de Grote Markt van Antwerpen houdt zich bezig met de “world marathon majors”. Dat zijn de marathons in Chicago, New York, Boston, Berlijn, Tokyo en London. Voor deze topmarathons zorgt de club voor zowel de reizen als de startnummers, die vaak moeilijk te krijgen zijn”.

Zelf heeft Kid reeds elf keer de marathon van New York gelopen, tien keer die van Chicago en vier keer de marathon in Tokyo.  De Rhythm’n’Run Marathon Club focust op het ultra lopen, op trail lopen en (extreme) marathons. Denk hierbij aan de hoogste marathon ter wereld aan de Mount Everest, aan de Marathon des Sables of de marathon op de Chinese Muur. Zo liep hij dit najaar nog het Trans Zagora trail mee in de Marokkaanse Sahara. Voorwaar een échte kilometervreter, die Kid!

https://www.facebook.com/RhythmnRunMarathonClubAntwerpen/