Home Mens & maatschappij 20 jaar  Het Stadsmagazijn in 2022

20 jaar  Het Stadsmagazijn in 2022

Cultureel ontmoetingscentrum Het Stadsmagazijn, Keistraat

Wil je dit artikel lezen?

Registreer en lees dit artikel gratis.
Bovendien ontvang je Bij de Hand maandelijks in je mailbox!
Bent u reeds eerder geregistreerd via de oude website dan volstaat het om hier uw gegevens te bevestigen. Wanneer u onze cookies aanvaardt zal u niet steeds opnieuw moeten inloggen. Wilt u de artikels lezen via een andere browser of ander device, dan zal u ook daar uw gegevens dienen te bevestigen. Geen zorgen, u zal geen dubbele mails ontvangen en kan zich steeds uitschrijven voor de nieuwsbrief zonder verlies van uw account op de website.

Alles ademt gezelligheid en warmte in Het Stadsmagazijn.

Kortom, een parel om snel te ontdekken!

De vroegere schoolgebouwen werden, na een poosje als opslagmagazijn voor de Stad te hebben gefungeerd, vandaar de naam, op 8 juni 2002 na restauratie en een mooie herinrichting opengesteld als Cultureel Ontmoetingscentrum Het Stadsmagazijn of COC Het Stadsmagazijn afgekort.

De voeling met de bewoners vertaalt zich bij de gedreven medewerkers van Het Stadsmagazijn in een openheid voor dialoog met de lokale mensen die ideeën over opstartende initiatieven in de wijk willen uitwerken. Er wordt stevig meegedacht en gekeken hoe deze ideeën kunnen worden gerealiseerd. Ook BIJ DE HAND, deze nieuwe wijkkrant, vond in Het Stadsmagazijn een ideale ontmoetingsplaats met geïnteresseerde buren en vrijwilligers.

De “foyer” is er vrij toegankelijk vanaf de middag en bij een geurige kop koffie kan men er de pers doornemen, via internet en enkele kranten en tijdschriften.  Deze leuke ontmoetingsplaats wordt door de medewerkers van Het Stadsmagazijn en enkele vrijwilligers hartelijk be-mand en be-vrouwd. Het kleine maar bijzonder aantrekkelijke terras vormt in de zomer een ware oase waar menige bekende even komt uitblazen.  De “Foyer concerten” zijn een echte trekpleister en worden druk bijgewoond. Op tijd komen is dan de boodschap.

Een gerichte visie in de zaalverhuur staat eveneens ten dienste van het sociale weefsel van de stad Antwerpen. De lokalen worden via een aanmeldingsplatform vlot ter beschikking gesteld. https://eloket.antwerpen.be/nl/aanvraag/reserveringsaanvraag-zalen-cultureel-ontmoetingscentrum-het-stadsmagazijn

Vanaf de opening twintig jaar geleden staat de prachtige danszaal ten dienste van de bewegende medemens. De mooie spiegelmuur en schitterende dansvloer brengen vele liefhebbers naar Het Stadsmagazijn, zowel in de context van Sporting A als van diverse sport- en dansgroepen. De zolder boven de danszaal is de plaats waar het publiek geniet van theater en cultuur bij Het Stadsmagazijn. De zaal Jan Olieslagers vlakbij de inkompoort is dan weer een mooie locatie voor tentoonstellingen door de mensen uit de buurt. Burenverenigingen en hobbyisten komen er vaak samen om rustig hun activiteiten te plannen en tot stand te brengen. Deze leuke activiteiten brengen ook  alleenstaande buren tezamen en vind je terug onder dans&sport en crea&hobby op de website www.stadsmagazijn.be

De buurtbewoners kunnen in Het Stadsmagazijn ook een computer gebruiken. Wie er met laptop of mobile komt, treft er gratis wifi Stad Antwerpen. Een “living” naast de inkomhal is ingericht als leesplek. Mensen kunnen er eveneens hun boeken ruilen voor andere, een mooi circulair principe!