Lees hier alle artikels | Editie Maart 2022

Lees hier alle artikels die verschenen in onze publicatie van maart 2022.

Wat ook mogelijk is:

Agenda maart 2022

Download hier de agenda voor maart 2022 met activiteiten en evenementen in het historisch centrum van Antwerpen.

Jan Olieslagers, “den Antwerpschen Duvel”

Download hier de agenda voor maart 2022 met activiteiten en evenementen in het historisch centrum van Antwerpen.

Jan Olieslagers, “den Antwerpschen Duvel”

Download hier de agenda voor maart 2022 met activiteiten en evenementen in het historisch centrum van Antwerpen.

Sonia Patteet heeft een hart voor de buurt

In deze rubriek werpt de wijkkrant het licht op een lokale persoon die uitblinkt in maatschappelijke inzet.

20 jaar Het Stadsmagazijn van Antwerpen

Alles ademt gezelligheid en warmte in Het Stadsmagazijn in de Keistraat 5-7 te Antwerpen. Kortom, een parel om snel te ontdekken!

Jan Olieslagers, “den Antwerpschen Duvel”

Jan Olieslagers (14 mei 1883-23 maart 1942) bereikte de top in zowel motorraces als in luchtvaartwedstrijden.

Klapkunst

Het buurtcomité Schipperskwartier vzw en de handelaarsvereniging Klapaf brengen met het project “klapkunst” in de Klapdorpbuurt een nieuwe beleving van het straatbeeld tot stand.

Optreden van La Esterella bij opening van Het Stadsmagazijn

Oh Lieve Vrouwe Toren Hoog boven ‘t Vlaamse land
Wij zijn in uw schaduw geboren Zo hecht aan u verwant Nooit zullen wij vergeten De trotse gouden haan Voor u, lieve toren…

Wijkagenten Marc Knops en Jeff Verhelst

Politiewerk is al lang geen uitsluitend repressief gebeuren meer. Er is ook veel aandacht voor preventie en communicatie. Daarbij is een cruciale rol weggelegd voor de wijkagenten.

Van bij ons

We trekken erop uit in het historisch centrum, op zoek naar interessante meningen en wensen uit de buurt.

Fameus: een springplank voor jouw kunst?

Tetty Kayembe, verantwoordelijk voor projecten en communicatie, lacht ons hartelijk toe en licht ons graag in over de werking van Fameus. Deze vzw werd in het leven geroepen om de drempel tot het kunst beoefenen in de stad Antwerpen te verlagen. 

Gesprek met Femke Meeusen

Femke Meeusen startte haar politieke loopbaan toen zij op 8 januari 2019 de eed aflegde als schepen van cultuur, participatie, de Burgerbegroting en wijkwerking in ons district Antwerpen.

Uitgelicht: vrolijk buurten in Tram 3

Op 30 maart 2022 is Tram 3, gelegen op de Oude Koornmarkt 38, drie jaar jong en Lizzie, de vrolijke uitbaatster van Tram 3, kijkt nu al uit naar een mooie feestweek die ze dan gaat voorzien.

Uitgelicht: Witzli-Poetzli brengt “Klankhaven” uit

Witzli-Poetzli is de charmante bar in de Blauwmoezelstraat naast de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal met een ruim terras aanleunend aan onze ‘oude dame’. Diego Faes, de zaakvoerder van Witzli-Poetzli, start met een nieuwe bijkomende activiteit op de Paardenmarkt: “Klankhaven”.

Zoektocht: waar ligt deze tegel?

Ergens in het historisch centrum van Antwerpen vind je deze tegel. De vraag is: waar ligt hij precies?

Publiekswerking DIVA verhuist even naar de Grote Markt

Het museum DIVA sluit tijdens de renovatiewerken in de Gildekamersstraat. Deze werken worden tijdens de komende acht maanden uitgevoerd. De publiekswerking van DIVA blijft evenwel gegarandeerd.

Spectaculaire comeback in noordelijk deel historisch centrum

Hier geen grote promocampagne om de buurt te hypen: kieskeurige Antwerpenaars vinden meer en meer de weg naar dit “discrete geheim”.

Nobel ambacht in de Lange Koepoortstraat

Op de hoek van de Lange Koepoortstraat en de Zirkstraat vind je de zaak van Pascale Masselis. Zij startte net dertig jaar geleden de zaak op na haar opleiding tot goudsmid aan de Academie voor Schone Kunsten.

Het Van Ommeren-huis: Interbellum architectuur met roots in de havenwereld

Op de hoek van de Lange Koepoortstraat en de Sint-Paulusstraat staat het Van Ommeren-huis, in Antwerpen beter bekend als het “Glazen Huis”. Dit gebouw dateert uit 1938. De rederij Van Ommeren uit Rotterdam was in die tijd actief in de Antwerpse havenwereld als scheepsagentuur en expediteur.

Waar vinden we onze winkels in de toekomst?

Bekijk de kaart voor meer informatie.

Het hart van het Belgische basketbal

Basketbal leeft in het historisch centrum van Antwerpen. Het waren de Amerikaanse geallieerden die de basketbalsport een grote boost gaven in Antwerpen. 

Seminiviering op 26 maart 2022

Elke eerste zaterdag na het begin van de lente is er de viering van het vruchtbaarheidssymbool ‘Semini’ op de Grote Markt en aan Het Steen. 

Darts bij Molly’s Irish Pub Antwerp

In een klein straatje, de Jezuïetenrui, vind je de oudste Irish pub van Antwerpen, Molly’s Irish Pub. Audrey Mc Donnell verklaart dat zij wellicht de kleinste pub zijn, maar toch het grootste hart hebben. 

Verbluft zie ik: middeleeuwse kelder

In de omgeving van de Kleine en Grote Pieter Potstraat en de Haarstraat, zijn bijzondere bouwonderdelen uit een ver verleden vaak nog aanwezig. 

Verbluft zie ik: Pagaddertoren

Naast het bekende Café au Lait aan de Oude Beurs, vind je een leuke zaak “Antwerps Talent” . Dit is een hotspot voor “nief, innovatief, artistiek en creatief Antwerps talent”. 

Sterke schouders gezocht dit najaar

Vrijwilligers die deze taak op hun schouders willen nemen, worden vriendelijk uitgenodigd zich bij Sint-Paulus aan te melden via: info@sintpaulusantwerpen. be

Vrijwilliger worden bij Mentoring Naar Werk?

Zin in een mooi buddyproject? Een Nederlandstalige vrijwilliger en een anderstalige werkzoekende worden gematcht in functie van interesses en achtergrond.