Kid Kilometervreter en de Rhythm ’n’ Run Marathon Club

Antwerpenaar Kid Van Thienen staat voor sport en rock&roll.  Zo startte hij het Kid’s Rhythm’n’Blues Kaffee op en organiseert hij de Rhythm’n’Blues Kroegentocht in het historisch centrum en eerder ook het Rhythm’n’Blues Festival Antwerpen op de Grote Markt.

Zaken opstarten en organiseren maakt deel uit van Kid’s DNA. Hij past het ook toe op zijn favoriete sport, namelijk het lopen van marathons. Kid begon te lopen toen hij stopte met roken en ondertussen is deelnemen aan marathons uitgegroeid tot zijn passie. In tegenspraak met zijn voornaam ‘Kid’ is hij een grote, struise man en net daarom vindt hij zichzelf een voorbeeld.  Het toont immers aan dat eenieder in staat is om te trainen voor een halve marathon, waarna kan geëvolueerd worden naar een volledige marathon.  “Ze zeggen wellicht van mij in Antwerpen: ’hoe kan die da na?’ en daar antwoord ik dan op dat het iedereen lukt mits je een helder doel stelt en ervoor gaat!”, zo geeft Kid mee. “Dat is het recept: doorbijten!”  

Natuurlijk kent Kid wel dagen dat hij minder “goede benen” heeft, maar iedere keer geniet hij van een runner’s high wanneer hij bijvoorbeeld de trein neemt uit Antwerpen en aan de zee meerdere kilometers gaat lopen. Ook lopen in de Kalmthoutse heide is voor hem een topper. Dat lopen doet hij op zijn eigen tempo en met respect voor eigen lijf. Hij heeft geen kwetsuren door het vele lopen opgedaan, ondanks de waarschuwing van zijn dokter dat hij knettergek was om zo intensief te beginnen lopen.  Een favoriete trainingsplek is Linkeroever, waar hij meestal zo’n 16 à 20 km loopt, wat anderhalf tot twee uren in beslag neemt. 

Kid vindt het super om mensen aan het lopen zetten en hen aan te moedigen te starten met een drietal kilometers om dan verder in het lopen te groeien.  “Het maakt je kop leeg en je vergeet even je zorgen”, zo argumenteert hij. Als vrijwilliger en sportliefhebber zet hij zich ook stevig in voor de sportraad van de Stad Antwerpen, waarvan hij momenteel voorzitter is.

Omdat organiseren nu eenmaal in zijn bloed zit startte Kid de Rhythm’n’Run Marathon Club met (na Corona) toch nog een 70tal leden. Voor BCD, een grote reisoperator, fungeert hij als “tour leader”, waarbij hij zijn grote kennis van internationale marathons aan deelnemers van marathon-reizen ten dienste stelt. En hij verduidelijkt: “Nee, we zijn geen training club. Prima trainingsmogelijkheden vind je zo, via internet, zoals ’running friends‘ of ’running crew‘.  Onze Rhythm’n’Run Marathon Club met hoofdzetel aan de Grote Markt van Antwerpen houdt zich bezig met de ’world marathon majors‘. Dat zijn de marathons in Chicago, New York, Boston, Berlijn, Tokyo en London. Voor deze topmarathons zorgt de club voor zowel de reizen als de startnummers, die vaak moeilijk te krijgen zijn.” 

Zelf heeft Kid reeds elf keer de marathon van New York gelopen, tien keer die van Chicago en vier keer de marathon in Tokyo.  De Rhythm’n’Run Marathon Club focust op het ultra lopen, op trail lopen en op (extreme) marathons. Denk hierbij aan de hoogste marathon ter wereld aan de Mount Everest, aan de bekende “Marathon des Sables” of de marathon op de Chinese Muur. Zo liep hij dit najaar nog de Trans Zagora trail mee in de Marokkaanse Sahara. Voorwaar een échte kilometervreter, die Kid! 

https://www.facebook.com/RhythmnRunMarathonClubAntwerpen/ 

Lees ook:

Hart voor Ernani

Hart voor Ernani Hoe vaak luister jij naar je hart? Met de actie ‘Hart voor Ernani’ wijzen ZNA (Ziekenhuis Netwerk Antwerpen) en Opera Ballet Vlaanderen

Meer Lezen »

Miljaar, gij chansaar!

Miljaar, gij chansaar! Bovenstaande slagzin staat te lezen op een prentkaart in de vitrine van De Wijnfaktorij een Antwerpse wijnmaker van top klasse actief in

Meer Lezen »