Ook bij je buurtapotheek vind je bescherming tegen Covid-19

Niet alleen mondmaskers, handgel en zelftests kan je bij de apotheker halen om je te beschermen tegen Covid-19 of verspreiding ervan tegen te gaan maar recent kan je zelfs in je buurtapotheek je “booster”-prik laten zetten. Zoals bekend, neemt de werking van de eerdere vaccinaties op ons immuunsysteem af en is een hernieuwde bescherming voor deze winter zeer aangewezen. Het vaccin dat nu wordt gezet is bovendien aangepast aan Omicron en biedt betere bescherming tegen de nieuwere varianten die nu in omloop zijn. 

Nu de grote vaccinatiecentra na de herfstcampagne van dit najaar worden afgebouwd, zijn je huisarts en jouw apotheker in je buurt ingeschakeld om te vaccineren tegen Covid-19.  Dus geen verre verplaatsingen naar vaccinatiecentra meer, integendeel, je kan je nu vlakbij huis laten vaccineren in je vertrouwde zorgomgeving. 

Deze boostervaccinatie wordt volledig vergoed door de ziekenfondsen. De buurtapotheker mag vaccineren vanaf 12 jaar. De apothekers die deze prik aanbieden na afspraak zijn hiervoor speciaal opgeleid. Je kan ze vinden op www.apotheek.be

Opgelet: hoewel een vaccinprik om griep te voorkomen gelijkaardige handelingen vereist, is tot op heden alleen de huisarts bevoegd om het griepvaccin, die je eerst in de apotheek ophaalt, te zetten. 

Wil je meer artikels lezen? Registreer je gratis.

Dit is slechts een van onze vele artikels. Wil je meer artikels lezen uit onze wijkkrant? Registreer je dan via onderstaande knop en je ontvangt Bij de Hand in je e-mailbox. Daarnaast ontvang je ook onze agenda met tips over de maandelijkse activiteiten in het Historisch Centrum van Antwerpen.

Ben je al geregistreerd?
Dan hoef je niet opnieuw te registreren. Je ontvangt automatisch de wijkkrant in je e-mailbox.

Lees ook: