Herita creëert nieuwe stadstuin voor De Hofkamer

Beluisterde je afgelopen zomer een beiaardconcert in de tuin van de Hofkamer, dan maakte je al kennis met dit verborgen monument in het hart van de stad. 

Erfgoedstichting Herita verwelkomt klassen, groepen en individuele bezoekers in dit 18de -eeuwse tuinpaviljoen waar het bulkt van de statussymbolen. Momenteel blijft de poort aan de Oude Beurs een tijdje dicht. Achter de schermen wordt gewerkt aan een nieuwe, botanische tuin die vanaf het voorjaar te ontdekken valt.

Meer biodiversiteit en betere toegankelijkheid
In de vernieuwde tuin zal gazon plaats maken voor een diversiteit aan bomen, planten, bloemen en kruiden. Om regenwater te bergen en te zuiveren wordt een wadi aangelegd. Een wadi is een groene greppel in stedelijk gebied die regenwater vasthoudt en daarna langzaam in de bodem laat doorsijpelen. De dalstenen worden vervangen door mooie kleiklinkers in combinatie met Belgische blauwe steen. De toegankelijkheid voor mensen met een rolstoel zal hiermee sterk verbeteren. 

Site-ontwikkelaar Puck Verstraeten: “Met de heraanleg van de tuin zal een bezoek aan De Hofkamer nog meer beleving brengen. Je ontdekt niet alleen een geheim en luxueus tuinpaviljoen, je kan daarna ook genieten van een groene plek in het midden van de stad. In elk seizoen zijn er andere planten en bloemen om te bewonderen. Florale elementen die afgebeeld staan op het grote plafondschilderij in De Hofkamer zal je ook kunnen terugvinden in de tuin. Nieuwe zitbanken geven extra comfort en de erfgoedvrijwilligers van Herita zorgen voor een warm welkom. Ook voor kleine recepties, optredens én natuurlijk de beiaardconcerten blijft de tuin een ideale plek.”

De heraanleg van de tuin duurt tot februari. In het vroege voorjaar van 2023 gaan de deuren van De Hofkamer weer open. 

www.dehofkamer.be | Vragen over zaalhuur? dehofkamer@herita.be 

Wil je meer artikels lezen? Registreer je gratis.

Dit is slechts een van onze vele artikels. Wil je meer artikels lezen uit onze wijkkrant? Registreer je dan via onderstaande knop en je ontvangt Bij de Hand in je e-mailbox. Daarnaast ontvang je ook onze agenda met tips over de maandelijkse activiteiten in het Historisch Centrum van Antwerpen.

Ben je al geregistreerd?
Dan hoef je niet opnieuw te registreren. Je ontvangt automatisch de wijkkrant in je e-mailbox.

Lees ook:

Evenementen & Activiteiten

Feest in de wijk

Feest in de wijk KERSTDRINK JUNGLE BELLS Op Vrijdag 16 december vind je vanaf 14 uur tot 20 uur een warme ambiance, lekkernijen en livemuziek

Meer Lezen »