Liefhebbers van koormuziek? Lees hier verder!

Jos Lams – als 1 van de stichters – is de jarenlange bezieler van Koorlink VZW, met de Zirkstraat als thuisbasis. Deze VZW vindt haar oorsprong in de promotie van het Antwerpse gemengd koor Audite Nova. Dit koor werd onder leiding van Kamiel Cooremans in de jaren ’60 bijzonder succesvol.  Jos Lams nam de organisatie van de concerten van Audite Nova in handen samen met de medestanders van het eerste uur. In de daaropvolgende decennia lag deze activiteit aan de oorsprong van de huidige concertorganisator Koorlink VZW. 

In de kapel van ‘t Elzenveld werd onder de naam “KOORCYCLUS A CAPELLA” gestart met een cyclus van optredens van de betere amateurkoren samen met enkele professionele koren, zoals het Vlaams Radio Koor en Ex Tempore. Sympathisanten van de koorconcerten steunen deze werking via lidmaatschap van het A Capella Genootschap. Koorlink VZW heeft momenteel AMUZ als locatie voor deze concerten. Ook organiseert Koorlink VZW koorconcerten in Tielen en Gent. 

Een van de belangrijkste opdrachten is de toekomst verzekeren van dit kwalitatief initiatief ter promotie van koormuziek. Om dat mede mogelijk te maken worden vrijwilligers gezocht. Liefhebbers van koormuziek worden dus hartelijk uitgenodigd om via info@koorlink.be contact op te nemen en nader kennis te maken.

WEDSTRIJD GRATIS TICKETS AMUZ 4 december 2022

Aan de lezers van Bij de Hand, wijkkrant historisch centrum Antwerpen, biedt Koorlink VZW biedt Koorlink VZW de kans om twee duo-tickets te winnen voor het optreden “Polyfoon” o.l.v. in AMUZ op 4 december 2022.

Wil je meer artikels lezen? Registreer je gratis.

Dit is slechts een van onze vele artikels. Wil je meer artikels lezen uit onze wijkkrant? Registreer je dan via onderstaande knop en je ontvangt Bij de Hand in je e-mailbox. Daarnaast ontvang je ook onze agenda met tips over de maandelijkse activiteiten in het Historisch Centrum van Antwerpen.

Ben je al geregistreerd?
Dan hoef je niet opnieuw te registreren. Je ontvangt automatisch de wijkkrant in je e-mailbox.

Lees ook:

Evenementen & Activiteiten

Feest in de wijk

Feest in de wijk KERSTDRINK JUNGLE BELLS Op Vrijdag 16 december vind je vanaf 14 uur tot 20 uur een warme ambiance, lekkernijen en livemuziek

Meer Lezen »