Kunst tot in de keuken van het Museum Plantin-Moretus

Waarom niet eens een kijkje gaan nemen in het Museum Plantin-Moretus naar de kunst van de hedendaagse Antwerpse kunstenaar Philip Aguirre y Otegui? Hij is bekend o.a. door zijn beeldhouwwerken in het KMSKA, het Havenhuis en de tuinen van het ZNA.

Nu kan je een aantal tekeningen en sculpturen van onze lokale kunstenaar ontdekken in de tijdelijke tentoonstelling in het Museum Plantin-Moretus, getiteld “l’invitation au voyage”. 

Deze expo is de vrucht van een briljante samenwerking tussen kunstenaar en museum. De opstelling voelt aan als het bezoek aan een kunstenaarskabinet. Een deel van het getoonde werk is te bezichtigen in de anders niet toegankelijke 18e-eeuwse keuken van het museum! 

De thema’s van de tentoongestelde werken zijn maatschappelijk engagement, water en de bronnen ervan in de wereld, immigratie en vluchtelingen, en het verhaal van Afrika. Prenten en lettertypes uit het museum vormden een inspiratiebron en lieten Philip Aguirre y Otegui toe de link te leggen tussen de 16e -eeuwse schatten van het museum en zijn 21e -eeuwse creaties. 

Een selectie van zijn grafisch werk zal hij schenken aan het Prentenkabinet van het Museum, waar het een waardevolle aanvulling van de moderne prenten en tekening zal worden. 

Om het werk centraal te stellen, werden opzettelijk de plaatjes met uitleg weggelaten. Of zoals de kunstenaar zelf tijdens de opening van deze expo zei: ‘Op school leerden we alleen lezen, niet kijken’.   

Een belangrijke tip dus: kijk naar kunst!

Ingezonden door Ivan Mostien, Museum- en Stadsgids Antwerpen

— — —

Van 28 oktober 2022 tot 29 januari 2023

Speciaal randprogramma met Philip Aguirre:
https://museumplantinmoretus.be/nl/pagina/randprogramma-bij-de-expo-van-philip-aguirre-y-otegui

Wil je meer artikels lezen? Registreer je gratis.

Dit is slechts een van onze vele artikels. Wil je meer artikels lezen uit onze wijkkrant? Registreer je dan via onderstaande knop en je ontvangt Bij de Hand in je e-mailbox. Daarnaast ontvang je ook onze agenda met tips over de maandelijkse activiteiten in het Historisch Centrum van Antwerpen.

Ben je al geregistreerd?
Dan hoef je niet opnieuw te registreren. Je ontvangt automatisch de wijkkrant in je e-mailbox.

Lees ook:

Evenementen & Activiteiten

Feest in de wijk

Feest in de wijk KERSTDRINK JUNGLE BELLS Op Vrijdag 16 december vind je vanaf 14 uur tot 20 uur een warme ambiance, lekkernijen en livemuziek

Meer Lezen »