Belangrijke data: te noteren voor uw agenda!

Napoleonneke in zijn Paleis op de Meir

Het Paleis op de Meir wordt tot 15 januari 2023 ‘smakelijk bezet’ door de artiesten van het BURP collectief. Twee maanden lang wordt het statige gebouw omgetoverd tot het “Burpindale Palace”.   Er wordt een knotsgekke beleving aangeboden tussen 11u en 18u, aan 7€ (volwassenen)  en 5€ (kinderen). De BURP-gasten zijn specialisten in merkwaardige creaties rond en over voeding. Daarnaast vind je er creaties van andere, even eigenzinnige kunstenaars die door het BURP collectief bij dit project betrokken werden. Trendsetters, art lovers, families met nieuwsgierige kinderen, passanten en inwoners van Antwerpen kunnen zich vergapen aan het prachtige interieur van het Paleis, maar nu wel met ‘ietsje’ meer verrassingen!

Ook het Napoleonneke, het bekende snoepje, ontbreekt er niet. De gordijnen werden zelfs heruitgevonden! (zie foto)

Onze wijkkrant “Bij de Hand” wijdt in haar winter-editie een artikel aan dit lekkers! Wordt dus vervolgd voor onze lezers. 

Letterenhuis online poll

Tot en met 30 november kan je deelnemen aan de online poll en mee beslissen wie een biografie moet krijgen. Van de drie meest genoemde mensen wordt in het voorjaar van 2023 een biografische schets gemaakt. Spreekt vanzelf dat uw redactie van Bij de Hand grote supporter is van auteur Hubert Lampo, de vader van Jan Lampo die de lezers van onze wijkkrant op onze facebook dit jaar met zijn wekelijkse kronieken heeft vermaakt. Klik hier om jouw stem uit te brengen.

FINIS TERRAE. Het einde. Een begin.

Van 17 november 2022 tot en met  26 februari 2023 ontvangt de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience het kunstenparcours FINIS TERRAE, een groepstentoonstelling georganiseerd door Galerie Geukens & De Vil.
In de Nottebohmzaal exposeren Jeffe De Brabandere en Gideon Kiefer 16 werken waarin de Apocalyps centraal staat. Ook op andere locaties in Antwerpen tonen Belgische kunstenaars hun visie op het thema. Ze geven elk op hun eigen manier een antwoord van hoop en veerkracht voor de mens. 

Winter in Antwerpen

Op 9 december tot 8 januari start opnieuw de programmatie voor “Winter in Antwerpen”. 

Meer info via https://visit.antwerpen.be/winter-in-antwerpen 

DIVA voor je geschenkjes onder de kerstboom

De pop-up van het Diva Museum aan de Grote markt sluit op 27 november maar de DIVA shop zal feestelijk open zijn tijdens de Winter in Antwerpen, dus tussen 9 december en 8 januari. Speciale kortingen worden voorzien op de aangeboden gadgets van DIVA.

Wil je meer artikels lezen? Registreer je gratis.

Dit is slechts een van onze vele artikels. Wil je meer artikels lezen uit onze wijkkrant? Registreer je dan via onderstaande knop en je ontvangt Bij de Hand in je e-mailbox. Daarnaast ontvang je ook onze agenda met tips over de maandelijkse activiteiten in het Historisch Centrum van Antwerpen.

Ben je al geregistreerd?
Dan hoef je niet opnieuw te registreren. Je ontvangt automatisch de wijkkrant in je e-mailbox.

Lees ook:

Evenementen & Activiteiten

Feest in de wijk

Feest in de wijk KERSTDRINK JUNGLE BELLS Op Vrijdag 16 december vind je vanaf 14 uur tot 20 uur een warme ambiance, lekkernijen en livemuziek

Meer Lezen »