Esther vond haar echtgenoot in de Griekse wijk

Na het artikel over “Klein Griekenland” in het herfstnummer van ‘Bij de Hand’ kunnen we nu ook een getuigenis over het uitgaan in de Griekse sfeer rond de Sint-Paulusplaats beluisteren! 

Esther vertelt in geur en kleur over haar ontmoeting met een knappe Griek, die haar man werd. Haar verhaal kan je horen in de eerste van de drie luisterverhalen over fuiven in de jaren ’50, ’60 en ’70 in Antwerpen. Deze podcasts werden gepubliceerd op de website van District Antwerpen en kregen de titel “Feest”. Het betreft een samenwerking tussen het Zorgbedrijf en het District Antwerpen. 

Tom Van den Borne, Schepen District Antwerpen, stelde de nieuwe reeks ‘Feest’ voor tijdens het recente bal van Radio Minerva in het Districtshuis Harmonie. De drie afleveringen van een vijftiental minuten bevatten toffe verhalen van Antwerpse senioren over uitgaan in Antwerpen. Ook de CEO van het Zorgbedrijf, Johan De Muynck, sprak met brio over het talent van Antwerpse senioren om feest te vieren. Op het dansfeest van Radio Minerva die dag is dit inderdaad zeer toepasselijk! Hij vermeldde eveneens dat dit reeds de derde samenwerking is tussen het Zorgbedrijf en het District Antwerpen waarbij verhalen van senioren worden opgenomen. 

De mannen en vrouwen die worden geïnterviewd brengen prachtige verhalen uit hun jeugd over de Antwerpse uitgaanswereld. Velen zullen deze verhalen herkennen. Zo wordt dit levend erfgoed bewaard voor de toekomst. 

Klik hier om het luisterverhaal te beluisteren

Wil je meer artikels lezen? Registreer je gratis.

Dit is slechts een van onze vele artikels. Wil je meer artikels lezen uit onze wijkkrant? Registreer je dan via onderstaande knop en je ontvangt Bij de Hand in je e-mailbox. Daarnaast ontvang je ook onze agenda met tips over de maandelijkse activiteiten in het Historisch Centrum van Antwerpen.

Ben je al geregistreerd?
Dan hoef je niet opnieuw te registreren. Je ontvangt automatisch de wijkkrant in je e-mailbox.

Lees ook:

Evenementen & Activiteiten

Feest in de wijk

Feest in de wijk KERSTDRINK JUNGLE BELLS Op Vrijdag 16 december vind je vanaf 14 uur tot 20 uur een warme ambiance, lekkernijen en livemuziek

Meer Lezen »