Witzli-Poetzli in de kijker

Diego Faes, zaakvoerder van het Café Witzli-Poetzli naast de Kathedraal, is een gedreven gast met een missie. Hij nam deze zaak over net voor de Corona periode, wat voor een jonge ondernemer een bittere pil is om te slikken. Toch liet Diego zich niet ontmoedigen en hij bouwde energiek een nieuw platform uit voor muzikale initiatieven. Een samenwerking in het Antwerpse centrum met de uitbaters van Café De Muze en Café Cabron zag in de Corona periode het licht en bracht reeds drie edities van het progressieve muziekfestival RUIS ter wereld. Met ‘wereld’ bedoelen we hier natuurlijk het centrum van Antwerpen (LOL). 

Een inspiratie voor Diego zijn de activiteiten van “Sound in Motion”, die hij als zijn mentors beschouwt voor een concept waarbij muzikanten rechtstreeks een platform of kans tot optreden aangeboden krijgen. Vanuit Witzli-Poetzli bouwt Diego dus aan een netwerk van professionele muzikanten waaraan hij een podium wil bieden. Een soort ‘korte keten’ dus. Kunstenaars hebben immers een publiek broodnodig. Voor vrije improvisatie en experimentele muziekgroepen of -projecten zijn de initiatieven via Witzli-Poetzli een belangrijke duw in de rug. 

Op de Paardenmarkt in de serene locatie van theatergroep De Nieuwe Tijd kon Diego eerder dit jaar een reeks optredens onder de noemer ‘Klankhaven’ opstarten. Een publiek van een 30 à 40-tal personen krijgt er bijzondere muzikale ervaringen voorgeschoteld. Vaste muziekkaders en melodieën zijn er niet te vinden. De beleving van Klankhaven ligt in volle muzikale vrijheid, open-mindedness en ‘geen vakjes’. Dit najaar zet ‘Klankhaven’ opnieuw deze creatieve avonden op. Zo vinden bijzondere artiesten ook in Antwerpen een belangrijke springplank naar erkenning. Het publiek kijkt uit naar de lekkere quiches,  een weerkerend gevoel van verbazing en ‘creative spark’ bij de optredens en de rustige nabesprekingen aan de bar nadien.  Verder informatie op www.klankhaven.be 

Ook de bittere tijden die zich aankondigen deze winter laten Diego niet onberoerd. Hij maakt zich sterk dat eenieder in Witzli-Poetzli een warm plaatsje zal vinden. Niet alleen is hij een idealist als podium-provider, maar eveneens hoopt hij bij te dragen tot een (letterlijke) warme buurt deze winter!  Wij kunnen hem hiervoor van harte feliciteren en wensen Witzli-Poetzli het allerbeste toe.

Wil je meer artikels lezen? Registreer je gratis.

Dit is slechts een van onze vele artikels. Wil je meer artikels lezen uit onze wijkkrant? Registreer je dan via onderstaande knop en je ontvangt Bij de Hand in je e-mailbox. Daarnaast ontvang je ook onze agenda met tips over de maandelijkse activiteiten in het Historisch Centrum van Antwerpen.

Ben je al geregistreerd?
Dan hoef je niet opnieuw te registreren. Je ontvangt automatisch de wijkkrant in je e-mailbox.

Lees ook:

Evenementen & Activiteiten

Feest in de wijk

Feest in de wijk KERSTDRINK JUNGLE BELLS Op Vrijdag 16 december vind je vanaf 14 uur tot 20 uur een warme ambiance, lekkernijen en livemuziek

Meer Lezen »