Recept voor lekkere 'Bij de Hand' koekjes

Ingestuurd met adaptatie door Sonja Vernimmen, fan van ‘Bij de Hand’, wijkkrant Historisch Centrum Antwerpen.

1. Benodigdheden
Stempels van: https://www.koekstempel.nl/

  • 200 gr roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gr basterdsuiker (bruin voor donkere koekjes en witte voor lichte)( ik heb lichte bastaard suiker van AH gebruikt)
  • 2 of 3 zakjes vanillesuiker
  • 1 ei
  • 400 gr tarwebloem

 

2. Hulpmiddelen

Latjes van 5 mm dikte ( om koekjes dezelfde dikte te geven)

  • Koeksteker rond 6 of 7 cm
  • Natuurlijk een koekstempel, die je hebt laten maken

 

3. Werkwijze:

  • Mix eerst de boter en suiker met de deegklopper, dan ei erbij.
  • Daarna bloem erbij, even mixen en dan met de hand verder kneden.
  • Dan minimaal half uur in de koelkast met huishoudfolie eroverheen.
  • Daarna rollen en stempelen.
  • Heteluchtoven voorverwarmen op 180 graden en de koekjes 13 minuten bakken.
  • (dunne koekjes wat korter, dikke wat langer. Onze koekjes van 5 mm 10 min. Alles hangt van je oven af.)
  • Even laten afkoelen en klaar!

 

Veel bakplezier,
Son

Gebaseerd op https://www.koekstempel.nl/2020/05/16/een-recept-van-eefje/

Wil je meer artikels lezen? Registreer je gratis.

Dit is slechts een van onze vele artikels. Wil je meer artikels lezen uit onze wijkkrant? Registreer je dan via onderstaande knop en je ontvangt Bij de Hand in je e-mailbox. Daarnaast ontvang je ook onze agenda met tips over de maandelijkse activiteiten in het Historisch Centrum van Antwerpen.

Ben je al geregistreerd?
Dan hoef je niet opnieuw te registreren. Je ontvangt automatisch de wijkkrant in je e-mailbox.

Lees ook:

Evenementen & Activiteiten

Feest in de wijk

Feest in de wijk KERSTDRINK JUNGLE BELLS Op Vrijdag 16 december vind je vanaf 14 uur tot 20 uur een warme ambiance, lekkernijen en livemuziek

Meer Lezen »