Waar échte klanten échte kappers maken + bon t.w.v. €10

Aan de revival van het Schipperskwartier twijfelt niemand meer nu de Academie Verbist, een sedert de jaren ’60 wijd en zijd bekende kappersschool gefocust op praktijkopleidingen, verhuisde naar het Falconplein.

“De passie voor mensen en de drive voor het vak haarverzorging staan centraal in onze privéschool.”verklaart Thomas Vermeerbergen, die samen met zijn echtgenote Nathalie Bollen de fakkel overnam van de familie Verbist in 2018. Met hun ervaring in de stiel, Nathalie stamt uit een kappersfamilie en ze baten samen enkele kapsalons uit, is de opleiding tot kapper helemaal gericht op de hedendaagse trends en skills. “Een voorbeeld is de “babylights balayage”, een heel fijne balayage met mooie kleurschakeringen.” laat Thomas mij weten.

Het opleidingsaanbod is divers en gaat van een volledige opleiding van twee jaar, tot korte opleidingen in specifieke technieken van een vijf- tot tiental dagen. Alle studenten werken dagelijks in de moderne Academie Verbist aan het Falconplein aan haarstyling en -verzorging. Voorafgaand aan de één- of tweejarige volledige opleiding doorloopt elke student een intake gesprek. Zij ‘werken’ niet sporadisch aan modellen die zij moeten meebrengen, maar ze verzorgen echte klanten op continue basis. In juni is er de jaarlijkse examenshow voor de professionele jury, waarvoor de creativiteit van de studenten wordt gestimuleerd.

Na de opleiding bij Academie Verbist hebben de studenten, dankzij zo’n 1600 praktijkuren per jaar, de kappersstiel in de vingers en vinden dus vlot een professionele werkplek. Ze brengen niet alleen technieken, maar ook menselijke vaardigheden, warm onthaal, professionele houding en gebruik en de kennis van topproducten mee naar de werkvloer.  

De passie voor het beroep is écht een must hier en dat voelt men wanneer men tussen de jonge dynamische studenten en docenten vertoeft tijdens een voordelige kappersbeurt. Iets wat je ook ziet op  de foto van het team op een zomers dagje naast dit artikel. 

Een ware aanrader dus! Daarom biedt Academie Verbist de lezers van Bij de Hand die nog nooit van de goede zorgen in hun academie genoten, in onze wijkkrant van het historisch centrum, een cadeaubon t.w.v. 10€ aan, geldig tot 01/01/2024. Download hem hieronder:

Lees ook:

Zoek de tegel

Zoek de tegel Onze redactie trok erop uit in het Historisch Centrum en fotografeerde deze tegel. Weet jij haar hij ligt? Ga op ontdekking in

Meer Lezen »