Tanguy krijgt het laatste woord over de Vrijdagmarkt

Tanguy Ottomer, de bekendste inwoner van de Vrijdagmarkt, geniet volop van het leven in het kloppende hart  van onze stad. Als auteur, beroemde gids en afstammeling van een handelaarsfamilie uit de Hoogstraat, is hij dé geschikte persoon om het laatste woord over de Vrijdagmarkt en haar buurt in onze wijkkrant te voeren.

“Ja, ik woon hier super graag! Dit pleintje heb ik gedurende de laatste tien jaar of zo zien evolueren van een vrijwel ingeslapen buurt naar een super gezellige omgeving waar het nu goed toeven is.  Men woont in ’t Stad waar alles dichtbij is en er toch tegelijk een écht lokaal sfeertje heerst.”mijmert Tanguy. “In feite voelt het aan als een Frans dorpje met het Museum Plantin-Moretus als gemeentehuis”. 

De liefde voor de buurt en voor de vele verhalen van ’t Stad werden hem ingelepeld door zijn grootmoeder, die jarenlang een korsetterie had in de Hoogstraat. “Hoewel wij met zeven kinderen waren, was ik toch degene die bij haar vaak ontroering opriep omdat ik zo sterk lijk op haar overleden echtgenoot Libert. Hij heette eigenlijk Liberty, en dat is ook mijn tweede voornaam.”

Ook de prachtige door de stad onderhouden bloembakken, die hoog aan de landelijke lichtpalen rond het plein hangen, vindt Tanguy “schattig”.

“Het enige wat hier nog ontbreekt is een fontein. Een kleintje zou ook al fijn zijn”, vervolgt Tanguy. Wat de inrichting van de stad betreft kan hij wel serieuze troeven voorleggen. Het nieuwe standbeeld van Nello en Patrasche aan de Handschoenmarkt in hartje Antwerpen is er gekomen op zijn voorstel. Hij zocht en vond een sponsor en kon onze burgervader overtuigen dit “offer you can’t refuse” te aanvaarden. “Dat levert ons nu het meest gefotografeerde standbeeld op in Antwerpen”, verzekert Tanguy ons. Wie weet, komt die schattige fontein er binnenkort op de Vrijdagmarkt? We durven het hopen!

Lees ook:

Zoek de tegel

Zoek de tegel Onze redactie trok erop uit in het Historisch Centrum en fotografeerde deze tegel. Weet jij haar hij ligt? Ga op ontdekking in

Meer Lezen »