KLAPband en de Ramblas, het Buurtfestival van Klapdorp

Op 21 juli 2022 kregen de buurtbewoners van Klapdorp op de Houten Brug een voorsmaakje van de Ramblas, het buurtfestival dat plaats zal vinden eind september. Op de burendag van het Schipperskwartier gaf de swingband KLAPband er met veel enthousiasme een demonstratie van hun muzikale kunnen. KLAPband startte als vriendengroep van (ex)studenten in Antwerpen die elkaar leerden kennen in de Antwerpse Studentenharmonie. Hun allereerste publieke concert dateert van september vorig jaar op de Ramblas 2021 in Klapdorp! 

Het verklaart meteen de naamkeuze van de band. Ondertussen groeide KLAPband verder uit tot een jonge en enthousiaste swingband uit Antwerpen. KLAPband brengt bekende nummers maar bewerkt ze met eigen arrangementen afgestemd op hun bezetting en instrumenten.

De groep bestaat uit een negental muzikanten, Mees van Kampen (trompet) is de toevallige spreekbuis van de formatie. De band heeft immers nog geen vast benoemde bandleider. Jeroen (klarinet) en Helena (bariton-sax) zijn locals van Klapdorp. Nele (basgitaar), Kimberly (alt-sax), Lien (dwarsfluit), Brent (drums), Pieter-Jan (trombone) en Sam (dwarsfluit) vervolledigen de swingende bende.

De leden van de band werken allen fulltime en repeteren hard in hun vrije tijd. Het buurtfeestje op onze nationale feestdag werd in elk geval door de band met veel brio vergast op meeslepende en leuke muziek. Een aanrader dus voor de komende Ramblas 2022!

Lees ook: