Biljarten met zicht op de Grote Markt

Vandaag vinden we in café den Engel een heuse biljartclub, waar ook competitie gespeeld wordt. Een reeks toevalligheden lag aan de basis van dit verhaal. Het begon allemaal met een weddenschap op het jacht van Gert Verhulst tijdens een vrolijke uitzending van de Gert Late Night Show. Artistieke duizendpoot Jelle Cleymans,  een regelmatige stamgast van café den Engel, was  in 2019 te gast op de Evannah in het Willemdok op het Eilandje. 

Jelles’ biljarthart werd daar voor heel Vlaanderen blootgelegd. Er werd een deal gesloten. Jelle moest een partij biljart winnen tegen een Belgisch kampioen en dat in zijn eigen beroemde stamkroeg op de Grote Markt. Bij winst zou cafébazin Linda permanent een biljarttafel plaatsen op de eerste verdieping van haar zaak. Alles gebeurde onder het toeziend oog van negenvoudig wereldkampioen carambole, Ludo Dielis, waar Jelle trouwens les bij volgde.  Jelle bleek die avond in topconditie want hij won de wedstrijd. 

De mooie Thissen-biljart werd zoals beloofd netjes geleverd en een nieuwe club was geboren in het hart van de stad.

Lees ook: