Niet te missen (augustus en begin september 2022)

Opgelet: evenementen in augustus zijn reeds voorbij.

  • Old Town Festival

Binnenkort starten er werken om de hele buurt rond de Hoogstraat een nieuwe en frisse aanblik te geven; de slordige en ronduit gevaarlijke mozaïek van verschillende straatstenen zal eindelijk tot het verleden behoren. 

Op 20 augustus neemt de buurt rond de Hoogstraat in stijl afscheid van wat was. Tussen 9u en 23u59 geniet je er van diverse activiteiten, inclusief muziek en rommelmarkt. Iedereen welkom  om de Hoogstraat oude stijl uit te wuiven!

https://fb.me/e/2DPfoiFXc

  • Slotmoment GAST in de zomer

Maak 26 en 27 augustus even tijd voor GAST in de zomer, een event van Fameus vzw, dat doorgaat in de Zirkstraat 36, 2000 Antwerpen.

Fameus vzw ondersteunt kunst in de vrije tijd in Antwerpen en zorgt er mee voor, dat elke kunstenaar en vereniging hiervoor de nodige ruimte, ondersteuning en inspiratie krijgen. 

In het programma “GAST in de zomer”* worden deze zomer liefhebbers, artiesten en collectieven ruimtes aangeboden om creaties te maken. Eind augustus op het slotmoment tijdens het Cultuurweekend van Antwerpen is het publiek welkom voor deze tweedaagse toonmomenten. Kijk op de website voor nadere details van het programma!

https://www.fameus.be/gast-zomer 

* GAST is een project van Fameus in samenwerking met circuit, district Antwerpen en Stad Antwerpen.

  • Makersmarkt “Marché con carne” op Veemarkt

Steven en Gert, een juweelontwerper en een illustrator uit het Antwerpse, organiseren een dagmarkt op de Veemarkt waar lokale makers hun ontwerpen of zelfgemaakte pareltjes aan de man kunnen brengen. Kom eens kijken op de Veemarkt, zondag 28 augustus tussen 11u en 17u !

  • Ramblas Antwerpen

Maak je klaar om op 3 en 4 september te gaan wandelen op en rond Klapdorp in het Schipperskwartier, dat op die dagen omgetoverd wordt tot de Ramblas Antwerpen!

Je vindt er interessante straatverkoop, kinderanimatie, muziek- en straatacts en volksspelen. De Ramblas Antwerpen staat garant voor een gezellig dagje en mooie familie uitstap.  

Wil je als buurtbewoner zelf iets gaan verkopen? Meld je aan via sarah@ramblasantwerpen.be 

Kom je graag op de Ramblas met je band muziek spelen of een circus act opvoeren? Neem deze kans waar en contacteer via info@ramblasantwerpen.be

Vrijwilligers voor de omkadering en helpende handen zijn steeds welkom, neem hiervoor snel contact op met vrijwilliger.ramblasantwerpen@gmail.com 

http://www.ramblasantwerpen.be/

Wil je meer artikels lezen? Registreer je gratis.

Dit is slechts een van onze vele artikels. Wil je meer artikels lezen uit onze wijkkrant Registreer je dan via onderstaande knop en je ontvangt Bij de Hand in je e-mailbox. Daarnaast ontvang je ook onze agenda met tips over de maandelijkse activiteiten in het historisch centrum van Antwerpen.

Ben je al geregistreerd?
Dan hoef je niet opnieuw te registreren. Je ontvangt automatisch de wijkkrant in je e-mailbox.

Lees ook:

Evenementen & Activiteiten

Feest in de wijk

Feest in de wijk KERSTDRINK JUNGLE BELLS Op Vrijdag 16 december vind je vanaf 14 uur tot 20 uur een warme ambiance, lekkernijen en livemuziek

Meer Lezen »