Kid's Rhythm 'n' Blues Kaffee

Sedert 1995 tref je aan de Grote Markt 50 de Kid’s Rhythm ‘n’ Blues Kaffee. Hier is de Antwerpse openheid naar diverse subculturen écht te beleven.  Deze zaak heeft al jaren wijd en zijd een solide reputatie opgebouwd en kan rekenen op vaste en fervente voorstanders van de vele optredens die er, -nog steeds gratis-, à rato van zo’n 250 optredens per jaar worden aangeboden!

Ongeveer 25 tal jaar geleden werd deze muziekkroeg in het hartje van Antwerpen opgestart door Kid Van Thienen, die zeer bekend was met de harde rock en alternatieve ‘scene’. Tien dagen voor de Corona lockdown van 18 maart 2020 nam Baptist Van Emrik, Antwerpse muzikant-drummer, de zaak over. Door inventief om te gaan met de resterende mogelijkheden, zoals take-outs, glühwein, enz. , en de handen uit de mouwen te steken bij de vernieuwing van zijn terras aan de Grote Markt, kon Baptist de Corona periode overleven. 

Ondertussen zit het terras en de zaak opnieuw barstensvol. Ruige bolsters met warm hart voor harde muziek en liefde voor lekker bier. Want Baptist heeft ervoor gezorgd dat de kwaliteit van het gerstenat er onberispelijk is. Hij biedt er heel lekker tankbier aan en zijn dynamisch team sprint rond in de zaak om alles te kunnen bijhouden. 

“Ik kan met de goede reputatie van dit muziekcafé als troef toch grote binnen- en buitenlandse bands aantrekken. Vooral wanneer ze tussen hun grote gigs in nog een plaatsje hebben in hun agenda springen top artiesten hier wel eens binnen.” verklaart Baptist. “Kid’s staat bekend voor de live optredens en open podia voor alle muzikale subculturen.  Metal, new wave, punk, allen zijn hier welkom. Elke woensdag is er free podium. Op donderdag krijg je hier nog de échte blues, op vrijdag rockt het hier stevig, hard en luid, de zaterdag is rock & roll. De laatste zondag in de maand is het punk dag. En ja, dan zijn er nog hanekammen te spotten aan de Grote Markt! “ lacht hij.

Wat een vibe heerst daarbinnen! De hele zaal is akoestisch geïsoleerd, het is een box in box en maar goed ook. Alvast the place to be voor de hardcore fans en wie zijn grenzen eens wil verleggen is er van harte welkom!

Wil je meer artikels lezen? Registreer je gratis.

Dit is slechts een van onze vele artikels. Wil je meer artikels lezen uit onze wijkkrant Registreer je dan via onderstaande knop en je ontvangt Bij de Hand in je e-mailbox. Daarnaast ontvang je ook onze agenda met tips over de maandelijkse activiteiten in het historisch centrum van Antwerpen.

Ben je al geregistreerd?
Dan hoef je niet opnieuw te registreren. Je ontvangt automatisch de wijkkrant in je e-mailbox.

Lees ook:

Evenementen & Activiteiten

Feest in de wijk

Feest in de wijk KERSTDRINK JUNGLE BELLS Op Vrijdag 16 december vind je vanaf 14 uur tot 20 uur een warme ambiance, lekkernijen en livemuziek

Meer Lezen »