Zomertips

Plan nu reeds in: Museumnacht 2022!

Zin in een zomeravond vol cultuur onder een heldere sterrenhemel? Museumnacht Antwerpen is terug.

Op zaterdagavond 6 augustus open Antwerpse musea hun deuren tussen 19u ‘s avonds en 1 uur ‘s nachts.

Een overzicht van interessante musea in het historisch centrum vind je hier.

Meer info: www.museumnacht.be

Sportvoormiddag voor kinderen door Jespo

Op het Frans Halsplein kunnen kinderen (6 – 12 jaar) van onze buurt elke dinsdag en donderdag in augustus tussen 9u30 en 12u30 GRATIS deelnemen aan sportinitiaties. 

Op een plezierige en laagdrempelige manier komen kinderen in contact met sporten zoals rollerskaten, voetbal, hockey, enz.  

Inschrijven is niet nodig, ze kunnen gewoon gaan meedoen!

Meer info: www.jespo.be/sportzomer

IJkingstoets voor de universiteiten

Naast de toegangsexamens voor geneeskunde en tandheelkunde, worden er ook ijkingstoetsen georganiseerd aan de Vlaamse universiteiten.

Hiermee kunnen studenten hun kennis van wiskunde of wetenschappen aftoetsen aan het verwachte instapniveau voor de bacheloropleiding waarin ze interesse hebben.

Aan UAntwerpen is de toets verplicht voor de opleidingen bio-ingenieur, diergeneeskunde, farmaceutische wetenschappen, fysica, industrieel ingenieur en wiskunde.
Inschrijven kan nog tot en met 15 augustus voor de sessie van zaterdag 27 augustus.

Meer info: https://www.ijkingstoets.be

BAROKKE INFLUENCERS: stadsfestival van traditie en vernieuwing
MAART-NOVEMBER 2023 

Het stadsfestival “Barokke Influencers” wil de erfenis van de barok in onze superdiverse samenleving in de kijker plaatsen. Antwerpen is als noordelijke hoofdstad van de barok dé geschikte stad om te ervaren hoe inspirerend de barok is en blijft. 

Het Conscienceplein en de Sint-Carolus Borromeuskerk zijn, als kloppend hart van 400 jaar jezuïetenerfgoed, het epicentrum van het stadsfestival. 

Verwacht je aan expo’s, muziekconcerten, lezingenreeksen en vele andere boeiende evenementen. Rond midden september wordt het programma gepubliceerd.  

Jij, als lezer van “Bij de Hand”, de wijkkrant van het historisch centrum Antwerpen, ontvangt natuurlijk via onze digitale maandelijkse agenda verdere informatie.

Meer info: www.barokkeinfluencers.be

Wil je meer artikels lezen? Registreer je gratis.

Dit is slechts een van onze vele artikels. Wil je meer artikels lezen uit onze wijkkrant Registreer je dan via onderstaande knop en je ontvangt Bij de Hand in je e-mailbox. Daarnaast ontvang je ook onze agenda met tips over de maandelijkse activiteiten in het historisch centrum van Antwerpen.

Ben je al geregistreerd?
Dan hoef je niet opnieuw te registreren. Je ontvangt automatisch de wijkkrant in je e-mailbox.

Lees ook:

Evenementen & Activiteiten

Feest in de wijk

Feest in de wijk KERSTDRINK JUNGLE BELLS Op Vrijdag 16 december vind je vanaf 14 uur tot 20 uur een warme ambiance, lekkernijen en livemuziek

Meer Lezen »