Café Cabron 9 jaar

“Cabron!” 

Maar … in dit café scheldt men niet.

Aan de Kaasbrug, in hartje stad, staat een café met de intrigerende naam “Cabron!” De naam is ontleend aan het Spaans van Zuid-Amerika, en is een scheldwoord. In de volksmond betekent het zoveel als “Smeerlap”, al is de letterlijke vertaling gewoon “bok”.

Tot daar de duiding van Hans Vanherck, uitbater van het café, dat we bezochten naar aanleiding van het negenjarig bestaan van de kroeg met het oog op de viering van zondag 10 juli. “Cabron komt ook voor in een nummer van de Red Hot Chili Peppers en dat is zo’n beetje blijven hangen,” voegt Hans er met een knipoog nog aan toe.

Het is nu dus 9 jaar geleden, dat Hans samen met zijn toenmalige vriendin het café “The Buster” overnam. De bedoeling was om er naast een breed toegankelijke kroeg ook een podium te bieden aan beginnende Antwerpse muziekbands. Hans vertelt. “Muziek is altijd een passie/hobby van me geweest. Om ons objectief mogelijk te maken verbouwden we het café en voegden er een zaaltje aan toe met een podium en een capaciteit van 80 fans.”

“Elke woensdag en donderdag zijn er live shows, optredens en feestjes met DJ’s. Vele groepjes, waarvan sommige echt zouden doorbreken, passeerden al de revue. Ik denk aan The Sons, Tamino en The Meltheads. We waken er wel over geen geluidsoverlast te creëren en stoppen met de live muziek om 11u. Mensen kunnen echter nog blijven hangen, want ons vast sluitingsuur is 3u.”

Cabron wil echter meer zijn dan een muziekcafé. “We hebben in de loop van de jaren een eigen publiek kunnen opbouwen met een mooie mix tussen jong en oud, zoals we het ook echt voor ogen hadden,” zegt Hans. “Overdag hebben we wat meer mensen die hier rustig de krant komen lezen en/of wat met elkaar keuvelen, ’s avonds trekken we dan weer meer jong geweld aan. Maar geweld als dusdanig en scheldpartijen (de naam van het café ten spijt) zijn uit den boze. Iedereen zal hier met respect met mekaar omgaan.”

Niet minder dan 8 tapkranen prijken aan de toog van Cabron. Er is dus een ruim aanbod van bieren en ook andere dranken. Maar het café biedt ook een keuze aan hapjes en elke vrijdagavond na het werk zijn er gratis tapas. Eén keer per maand op de laatste vrijdag wordt een volkskeuken aangeboden tussen 18u en 21u.

Wie kennis wil maken met café Cabron kan eens komen piepen op zondag, 10 juli, vanaf 14u. Dan wordt de negende verjaardag gevierd.

Bezoek de Facebookpagina van Cabron

Bezoek de Instagrampagina van Cabron

Wil je meer artikels lezen? Registreer je gratis.

Dit is slechts een van onze vele artikels. Wil je meer artikels lezen uit onze wijkkrant Registreer je dan via onderstaande knop en je ontvangt Bij de Hand in je e-mailbox. Daarnaast ontvang je ook onze agenda met tips over de maandelijkse activiteiten in het historisch centrum van Antwerpen.

Ben je al geregistreerd?
Dan hoef je niet opnieuw te registreren. Je ontvangt automatisch de wijkkrant in je e-mailbox.

Lees ook:

Evenementen & Activiteiten

Feest in de wijk

Feest in de wijk KERSTDRINK JUNGLE BELLS Op Vrijdag 16 december vind je vanaf 14 uur tot 20 uur een warme ambiance, lekkernijen en livemuziek

Meer Lezen »