Wij presenteren: ‘Struinen in ’t Stad’ met Jan Lampo

Jan Lampo, historicus en auteur van diverse publicaties en historische monografieën over hartje Antwerpen, neemt de handschoen op, om de lezers van ‘Bij de Hand’, de wijkkrant van het historisch centrum Antwerpen, wekelijks zijn elegante bespiegelingen en denkvoer voor te schotelen.

Op 4 mei werden de eerste kronieken van Jan Lampo boven een feestelijke doopvont gehouden op een avant-première, ingericht door “Bij de Hand” in het gezellige ontmoetingscentrum Het Stadsmagazijn. Naast bewoners van onze wijk tekenden ook een aantal stadsgidsen present, waaronder de heer Frank Van De Heijning, voorzitter van de vereniging van de Antwerpse Stadsgidsen KGvA. 

Vanuit hun beroep en hun geschiedkundige interesse zijn de stadsgidsen heel goed bekend met de historische boeken van Jan Lampo. Naast zijn job als stafmedewerker in het Letterenhuis, waar Jan de bewaring en ontsluiting van literaire archieven mee behartigt, schrijft hij eveneens romans. 

Volledig artikel lezen? Registreer je gratis.

Dit is een voorbeeldartikel uit onze wijkkrant. Wil je het volledige artikel en alle andere artikels lezen? Registreer je dan via onderstaande knop en je ontvangt Bij de Hand in je e-mailbox. Daarnaast ontvang je ook onze agenda met tips over de maandelijkse activiteiten in het historisch centrum van Antwerpen.

Ben je al geregistreerd?
Dan hoef je niet opnieuw te registreren. Je ontvangt de wijkkrant driemaandelijks in je e-mailbox.

Lees ook:

Evenementen & Activiteiten

Feest in de wijk

Feest in de wijk KERSTDRINK JUNGLE BELLS Op Vrijdag 16 december vind je vanaf 14 uur tot 20 uur een warme ambiance, lekkernijen en livemuziek

Meer Lezen »