Jack’s Health Center Vzw, Antwerpse fitness sinds 1946...

Jack Deen, als Antwerpenaar geboren met de naam Jack Brouwers, startte de oudste fitness zaal in Antwerpen net na de tweede wereldoorlog in de buurt van de Paardenmarkt. Hij was een Europees kampioen vrije stijl worstelen en nadien nog jarenlang actief in de catch. De knappe Jack Deen heeft ook een hoofdrol in een film gehad en was een tijd actief als stuntman!

Deze eerste fitnesszaal was uitgerust met halters en matten voor het worstelen. Machines voor fitness waren toen nog niet uitgevonden! De sportzaal van Jack verhuisde eind 70er jaren naar de eerste verdieping van de Verversrui 15. Daarna was de zaak nog even aan de Waalse Kaai te vinden, maar vanaf 1989 keerde ze terug naar dezelfde plaats in de Verversrui. Nu vind je deze discrete sportzaal pal naast de huidige Villa Tinto en boven de vroegere Café d’Anvers.

Lees ook:

Slagers met een passie

Slagers met een passie In de Lange Doornikstraat 21 vinden we drie bekende gezichten, de goedlachse broers Buysse. In dalende volgorde van hun aantal levensjaren

Meer Lezen »