Ed Kooyman betovert met zijn Antwerpse folksongs!

Ed werd op 7 mei door de schepen voor cultuur van Stad Antwerpen, Mevrouw Nabilla Ait Daoud gelauwerd voor zijn carrière met een receptie in het Felix Archief. Met meer dan 250 liedjes en 12 platen op zijn palmares, is dit een verdiend eerbetoon.

Ed speelt vaak op top Folkfestivals, zoals dat van het Openluchtmuseum Bokrijk, naast andere iconen zoals the Scabs en de voormalige Dubliners, nu the Dublin Legends geheten. Meestal treedt hij op met zijn ondersteunende groep “Juffra toertjes en heel den hannekesnest”, waaronder zijn dochter en schoonzoon, die zelf ook actief zijn in de kleinkunst als ‘Lien en Bart’. 

In de zomer op 10 juli treedt Ed op in de feesten rond 750 jaar Hove.

Lees ook:

Slagers met een passie

Slagers met een passie In de Lange Doornikstraat 21 vinden we drie bekende gezichten, de goedlachse broers Buysse. In dalende volgorde van hun aantal levensjaren

Meer Lezen »