De club van 't Stad

Zo noemen deze jonge ‘Wielervrienden De Pelikaan’ zich met een knipoog naar die andere ploeg  van ’t Stad. Een wielerclub in onze historische wijk? Nee, dat hadden we niet direct verwacht. Sedert de oprichting in 2013 heeft deze 60-koppige sportieve vriendenclub zijn hoofdkwartier in café De Pelikaan op de Melkmarkt.

Ieder jaar in  februari ontwaakt de club uit zijn winterslaap.  De gemiddeld 30 jaar jonge benen worden losgereden, eerst enkel op zondagen maar vanaf 29 maart ook op dinsdagavonden. Onder het ledenbestand ook een 10-tal dames. De leden krijgen op voorhand de zeer gevarieerde routes via een GPX bestand op de smartphone. 

Doorgaans komen de fietsers uitgedost in een clubtruitje van mediaplanner en sponsor Maldini bijeen op een fietsknooppunt. Er is dan een gemakkelijk parcours maar ook een wat uitdagender variant. Voor wie er niet genoeg van krijgt zijn er extra dagtochten, weekends en zelfs een vijfdaagse naar de Mont Ventoux. 

Maar wat men ook kiest, de groepsspirit primeert altijd. Om de competitiviteit ietwat aan te jagen zijn er 3 klassementen. Zowel voor het aantal kilometers als voor het sprinten en klimmen kunnen er punten gesprokkeld worden. Dat wordt allemaal netjes bijgehouden door bestuursleden die als wegkapiteins worden beschouwd. 

Na elke activiteit volgt onmiskenbaar een uitgebreide nabespreking in café De Pelikaan, waar de club thuis is.

Lees ook:

Van Bij Ons

Van bij ons We trekken erop uit in het historisch centrum, op zoek naar interessante meningen en wensen uit de buurt. Patsy D’Hoogh met poedel

Meer Lezen »

Agenda Maart 2022

Agenda Maart 2022 Download de agenda met een overzicht van enkele activiteiten en evenementen in het historisch centrum van Antwerpen. Nu downloaden Terug naar overzicht

Meer Lezen »