“Bij de Hand”, wijkkrant voor het historisch centrum, verrast en verbindt

Om tegemoet te komen aan een verzuchting van vele wijkbewoners en geïnteresseerden om meer informatie te krijgen over wat reilt en zeilt in het Historische Centrum van Antwerpen, startten enkele vrijwilligers de publicatie van deze wijkkrant op in maart 2022. Naast informeren wil de wijkkrant eveneens verbondenheid met én in de wijk tot stand brengen. De lezers krijgen verhalen over mensen en gevels in hun buurt, die niet in de algemene pers terechtkomen. Iedereen kan een steentje bijdragen via www.bijdehand.be en tips aan de redactie zijn altijd welkom. 

We mogen onszelf even op de borst kloppen. Hierbij een overzicht van onze realisaties dusver. 

  • Een gedrukte versie van de wijkkrant werd verdeeld in de talrijke brievenbussen van Woonhaven, de sociale huisvestingsmaatschappij.  
  • Voor de Internationale Vrouwendag op 8 maart 2022 organiseerde “Bij de Hand”, in samenwerking met Female Forces vzw, een flashmob aan de Handschoenmarkt. Tegenover onze ‘oude dame’, de Kathedraal, brachten mensen al dansend een krachtig signaal met de “Break the Bias” move (gekruiste handen) als hoogtepunt.

  • De eerste digitale agenda van de maand april van “Bij de Hand” bood enkele lezers de kans op een gratis geleid bezoek aan het museum E. Van Mieghem en het prachtige redershuis.

  • In Mei was er de lancering van de kroniekjes van Jan Lampo, waarover meer verder in deze krant.

  • Intergenerationeel levenslang leren werd concreet op 17 mei in het overleg met de redactie van de naburige wijkkrant “Den Triangel”, laatstejaarsstudenten journalistiek aan AP Hogeschool. Onder het toeziend oog van hun lector Wouter Frateur brachten de aanstormende jonge persmuskieten een boeiend overleg tot stand met de redactieleden van onze wijkkrant “Bij de Hand”.

  • Veel netwerken haalt boeiende info boven voor onze lezers.

  • Doornikse Dreef ingediend in Burgerbegroting.

Lees ook: