Spectaculaire comeback in noordelijk deel historisch centrum

Hier geen grote promocampagne om de buurt te hypen: kieskeurige Antwerpenaars vinden meer en meer de weg naar dit “discrete geheim”.

Stevige investeringen van de privésector en de heraanleg van de Lange Koepoortstraat dragen bij aan het succes van de wijk en het geloof in het potentieel van dit deel van het historisch centrum doet de rest. Na de herinrichting van de Antwerpse rosse buurt en de oprichting van Villa Tinto in 2004 bleef dit deel van het centrum begin deze eeuw een stadskanker. 

Het Van Ommeren-huis, met waardevolle architectuur verloederde tot het tien jaar geleden werd gerenoveerd. Eveneens tien jaar geleden werd de leegstand van de handelspanden in de Lange en Korte Koepoortstraat en Klapdorp aangepakt op initiatief van vastgoedkantoor Walls, in samenwerking met Unizo Antwerpen, Flanders Fashion Institute en de Stad Antwerpen.

De toekomst van de Lange Koepoortstraat ziet er zeer goed uit. De handelszaken die er de laatste jaren bijkwamen, zijn zo goed als allemaal zeer kwalitatief. Naar mijn mening de enige straat in Antwerpen die de laatste jaren zo’n sterke opmars gemaakt heeft

Een campagne werd opgestart om jonge Antwerpse ondernemers daar een onderkomen te bieden. Ondertussen werd recent de Lange Koepoortstraat heraangelegd en de verkeersluwe straat nodigt uit tot slenteren en genieten van de vele mooie gebouwen en handelszaken.

Je vindt er een mix van ambachten, snuisterwinkeltjes en kunstgalerijen die omkaderd zijn door leuke terrasjes en restaurants. Onlangs eerde Michelin, de befaamde gastronomische bijbel, er de innovatieve keuken van het jonge team in restaurant Nathan met een eerste ster!

Lees ook: