Nobel ambacht in de Lange Koepoortstraat

Op de hoek van de Lange Koepoortstraat en de Zirkstraat vind je de zaak van Pascale Masselis. Zij startte net dertig jaar geleden de zaak op na haar opleiding tot goudsmid aan de Academie voor Schone Kunsten.

Goudsmid Pascale Masselis houdt de passie warm. Na een flinke groeispurt treft men er nu een prachtig atelier, waar haar ragfijne juwelen en creaties het licht zien. Er is ook een unieke Parijse winkelinrichting, die dateert uit 1885.

Na de heraanleg van de Lange Koepoortstraat vorig jaar, investeert Pascale Masselis opnieuw. Nu wordt de gevel van de zaak grondig aangepakt en in een nieuw kleedje gestoken. De juwelenontwerpster deelt ondertussen haar passie met haar dochter Lauren Johnstone.

Duurzaamheid draagt men hier hoog in het vaandel. Klanten komen er gouden juwelen uit hun oude doos aanbieden en die worden gesmolten en omgetoverd tot de kostbare kleinoden die we nu appreciëren. Kortom, een juweeltje van een ambachtelijk succes.

WIST JE DAT…
het historisch centrum eveneens een uitstekend aanbod juwelenkunstenaars huisvest in de Wijngaardstraat en langs de Steenhouwersvest?

Lees ook: