Fameus: een springplank voor jouw kunst?

Tetty Kayembe, verantwoordelijk voor projecten en communicatie, lacht ons hartelijk toe en licht ons graag in over de werking van Fameus. Deze vzw werd in het leven geroepen om de drempel tot het kunst beoefenen in de stad Antwerpen te verlagen. 

In alle leeftijdscategorieën en voor alle kunstvormen kan je als creatieve mens voor een eerste stap richting podium of expositie bij Fameus terecht.

In de Zirkstraat opent een brede poort bescheiden de weg naar het hoofdkwartier van Fameus en de achterliggende Zaal Zirkus en repetitieruimtes. Daar werkt de tienkoppige Fameusploeg zich uit de naad om voor onze kunstenaars ‘toonkansen’ te realiseren en hen in het netwerk van de kunst in de vrije tijd in Antwerpen te introduceren.

Het lot van de Antwerpse amateurkunstenaars na de aanslepende Coronamaatregelen beroert ons. Culturele verenigingen en vzw’s werden financieel hard getroffen maar ook diep geraakt in hun sociale weefsel.

Tetty Kayembe, verantwoordelijk voor projecten en communicatie, lacht ons hartelijk toe en licht ons graag in over de ruime werking van Fameus. Fameus werd in het leven geroepen om de drempel tot het kunst beoefenen in de Stad Antwerpen te verlagen.

In alle leeftijdscategorieën en voor alle kunstvormen kan je als creatieve mens voor een eerste stap richting podium of expositie bij Fameus terecht. Amateurkunstenaars worden gestimuleerd via het uitgebreide netwerk dat hen via Fameus bereikt. Dans, zang, mode, woord, film en cross-over kunstvormen, kortom overal waar passie is, kan Fameus je een duwtje in de rug geven!

Met het project ‘GAST’ biedt Fameus artiesten ook gastvrijheid aan via residenties of zoekt een match met geschikte locaties in de stad.

‘Antwerpse Parels’, een samenwerking tussen Fameus en district Antwerpen, brengt nieuw lokaal talent op diverse podia in onze stad. Deze podiumkunstenaars staan garant voor innovatieve optredens dit voorjaar 2022, hier dus onze tip: google even op ‘Antwerpse Parels’. Op 5 en 6 Mei 2022 organiseert Fameus een bruisend festival voor hun 10-jarig bestaan. Alvast de moeite dit te noteren en nader kennis te gaan maken daar in de Zirkstraat!

Niet-professionele artiesten kunnen dus best snel de website van de organisatie, www. fameus.be, erop naslaan want de projecten die deze vzw brengt, stapelen zich razendsnel op.

Lees ook: