Darts bij Molly’s Irish Pub Antwerp

In een klein straatje, de Jezuïetenrui, vind je de oudste Irish pub van Antwerpen, Molly’s Irish Pub. Audrey Mc Donnell verklaart dat zij wellicht de kleinste pub zijn, maar toch het grootste hart hebben. Deze pub staat bekend bij liefhebbers van het Ierse gerstenat, steengoede muziek en sportieve interacties. Vooral rugby, darts en voetbal zijn er gespreksonderwerp.

De Captain van de Dartsploeg van Molly’s Irish Pub is Iain Crawford. De dartsliefhebbers, die lid zijn van de caféploeg Molly’s Bulls, treffen elkaar in een zaaltje boven het café voor de praktijk en oefeningen die nodig zijn om zich te handhaven in de amateurliga waarin zij uitkomen. 

Met de recente evolutie in de Covid pandemie is de hervatting van deze oefensessies weer in zicht. Iain toont ons de collectie ‘darts’ die bij hem in bewaring worden gegeven door de spelers van de pub tussen de oefensessies door.

Het profiel van de dartspeler is eerder jong in jaren. Deze sport vraagt een goede oog-handcoördinatie. De ‘countdown’ van het dartsspel begint aan 501 en met welgemikte worpen dient de speler de puntendaling tot nul in te zetten. Dit vraagt heel wat behendigheid, immers de rood-groene cirkels op het dartsbord verschaffen slimme rekenaars snel een voordeel. De middelste ring telt de aangegeven cijfers drie maal, de buitenste ring verdubbelt ze. 

Zo is niet alleen een vaste hand, maar evenzeer een rekenknobbel mét trefzekerheid een vereiste om het tot kampioen te schoppen. Het Belgisch Kampioenschap Darts zal dit jaar in mei in Turnhout worden georganiseerd door BeDarts of de Belgische Dartsbond. De Antwerpse dartstoppers Dimitri Van den Bergh (Dancing Dimi) en Kim Huybrechts zullen ongetwijfeld op onze steun kunnen rekenen!

Bij de Antwerpse Uitgeverij Het Vervolg vind je het “Darts Woordenboek” van Erik van Hoorick. Deze handige gids loodst je door de termen, weetjes en anekdotes van darts en verandert je in een handomdraai tot een bekwame en grappige commentator van de dartsevents. Dit boek is rechtstreeks te bestellen op de website van Het Vervolg.

Lees ook:

Van Bij Ons

Van bij ons We trekken erop uit in het historisch centrum, op zoek naar interessante meningen en wensen uit de buurt. Patsy D’Hoogh met poedel

Meer Lezen »

Agenda Maart 2022

Agenda Maart 2022 Download de agenda met een overzicht van enkele activiteiten en evenementen in het historisch centrum van Antwerpen. Nu downloaden Terug naar overzicht

Meer Lezen »