Het Van Ommeren-huis : Interbellum architectuur met roots in de havenwereld

Aan de hoek van de Lange Koepoortstraat en de Sint-Paulusstraat ligt het Van Ommeren-huis, in Antwerpen bekend als het “Glazen Huis”. Dit gebouw dateert uit 1938.

De rederij Van Ommeren uit Rotterdam was in die tijd actief in de Antwerpse havenwereld als scheepsagentuur en expediteur. De bouwopdracht voor een nieuw kantoorgebouw werd verleend aan het Nederlandse architectenbureau Brinkman & Van den Broek.

Tijdens het interbellum, de periode tussen de twee wereldoorlogen, ontstond een “nieuwe wereld”. De stad Antwerpen nam in die periode het voortouw in de Europese stedelijke vernieuwing met New York City als voorbeeld. De Boerentoren werd gebouwd in 1931 en…

Volledig artikel lezen? Registreer je gratis.

Dit is een voorbeeldartikel uit onze wijkkrant. Wil je het volledige artikel en alle andere artikels lezen? Registreer je dan via onderstaande knop en je ontvangt Bij de Hand in je e-mailbox. Daarnaast ontvang je ook onze agenda met tips over de maandelijkse activiteiten in het historisch centrum van Antwerpen.

Ben je al geregistreerd?
Dan hoef je niet opnieuw te registreren. Je ontvangt de wijkkrant driemaandelijks in je e-mailbox.

Lees ook:

Evenementen & Activiteiten

Feest in de wijk

Feest in de wijk KERSTDRINK JUNGLE BELLS Op Vrijdag 16 december vind je vanaf 14 uur tot 20 uur een warme ambiance, lekkernijen en livemuziek

Meer Lezen »